Boa Vista

Kaapverdië

Het eiland Boa Vista behoort samen met het eiland Sal tot de populairste toeristische bestemmingen van Kaapverdië. Dat heeft alles te maken met vele prachtige stranden die er op het eiland te vinden zijn. Het mooiste en bekendste strand van het eiland is Santa Monica Beach. Dit achttien kilometer lange zandstrand straalt pure schoonheid uit. Dit strand is alleen bereikbaar met een 4×4 of een quad. Je kunt hier als toerist dan ook alleen maar komen met een excursie. Tijdens deze excursies worden er ook verschillende dorpen op Boa Vista bezocht. Het gene wat in alle dorpen opvalt is dat ze bijzonder kleurrijk zijn.
De meeste dorpen op Boa Vista stelen niet al te veel voor maar door hun kleurrijkheid en de bijzonder vriendelijke inwoners verdienen ze toch een plaatsje op mooistedorpjes.nl

Bofareira

Het dorpje Bofareira is te vinden in het noordelijke deel van het eiland Boa Vista. Het is één van de weinige dorpen van het eiland dat relatief goed te bereiken is over de doorgaande weg.

Deze weg is hier aangelegd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Voor deze tijd was Bofareira is klein gehucht waar slecht twintig mensen woonden en die alleen via een onbegaanbaar zandpad te bereiken was. Door de komst van de weg werd het dorp veel beter bereikbaar en vervijfvoudigde de bevolking in enkele jaren. Het dorp ligt midden in de woestijn maar ten westen van het dorp ligt een kleine vruchtbare oase. Hier zijn enkele bomen en gewassen te vinden. Dit is gelijk het gene wat het dorp zijn bestaansrecht geeft. De meeste inwoners van het dorp zijn landarbeiders of veehouders.

» meer over Bofareira

Fundo das Figueiras

Het dorpje Fundo das Figueiras is te vinden in het oostelijke deel van het eiland Boa Vista. Het dorp was één van de laatste dorpen op het eiland waar een verharde weg naartoe werd aangelegd.

Doordat het dorp tegenwoordig te bereiken is via een goede weg weten steeds meer toeristen zich een weg te vinden naar het dorp. Dit is goed te merken in Fundo das Figueiras aangezien de toeristische shops er als paddenstoelen uit de grond schieten. Op één of andere manier zijn de inwoners van het dorp niet heel erg creatief met de benaming van hun winkels omdat ze allemaal “no stress” heten of een variatie hierop. Variaties die we tegen zijn gekomen zijn; “100% no stress”, “200% no stress” en “no stress 100% happyness”.De meeste winkels verkopen overigens geen Kaapverdische producten, maar spullen die uit West-Afrika zijn geïmporteerd.

» meer over Fundo das Figueiras