Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Malo Intra-Muros

De Saint-Malo Intra-Muros is het oudste en mooiste deel van Saint Malo. Heel officieel is dit natuurlijk geen dorp omdat het onderdeel uitmaakt van de stad Saint Malo. Maar door zijn afgelegen ligging vonden wij dat hij op mooiste dorpjes hoorde.

De totale omtrek van de ommuring van Saint-Malo Intra-Muros is net iets minder dan twee kilometer. Het ommuurde deel van Saint Malo kan via twee manieren bereikt worden maar houdt er wel rekening mee dat het met name in de zomermaanden er behoorlijk druk kan zijn en dat een parkeerplaats vinden er behoorlijk lastig is. Eenmaal binnen de muren is er een oase van rust gemotoriseerd verkeer is er maar mondjesmaat en grote delen zijn autoluw. Je kunt hierdoor heerlijk door de prachtige historische straatjes van het Ville Intra-Muros slenteren terwijl je jezelf vergaat aan de verschillende bezienswaardigheden die er te vinden zijn.

Het mooiste is misschien wel om een rondwandeling te maken over de oude stadsomwalling. Deze omwalling stamt uit de middeleeuwen maar krijgen zijn huidige vorm door een leerling van Vauban die ze in de achttiende eeuw opnieuw aanlegde. Later werden nog twee torens vernieuwd. Op de stadsmuren zijn enkele grote standbeelden te vinden. Een van deze beelden is Jacques Cartier een beroemde ontdekkingsreiziger uit Saint Malo. Een bijzonder detail is dat bij de place Vauban een aquarium is ondergebracht in de stadsomwalling.

Bijzonder detail van Saint-Malo Intra-Muros is dat de tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna alle huizen compleet verwoest werden door een groot bombardement. Zo goed als alle huizen zijn in de loop der jaren herbouwd en het centrum heeft hierdoor een ander karakter gekregen. Toch is dit moeilijk voor te stellen als je er doorheen wandelt.

Voor de kust van het ommuurde stadje liggen het nationaal fort en het Petít Bé deze twee eilandjes kunnen vanaf het strand te voet bereikt worden al moet het water niet al hoog staan wil je het met droge voeten halen. Op het eiland Petít Bé is het graf te vinden van de Chateaubriand een beroemde schrijver uit Saint-Malo.

Hier ligt Saint-Malo Intra-Muros

Weersverwachting Saint-Malo Intra-Muros

vandaag
9° / 6°
morgen
6° / 3°
7 dec
9° / 6°
8 dec
11° / 9°
9 dec
12° / 10°
Meer weer van Saint-Malo Intra-Muros op klimaatinfo.nl

Meer informatie