Weersverwachting Saint-Malo Intra-Muros

vandaag
19° / 10°
morgen
21° / 12°
10 mei
15° / 11°
11 mei
15° / 6°
12 mei
15° / 7°

Saint-Malo Intra-Muros

Waar ligt Saint-Malo Intra-Muros?

Externe links

Het mooiste is misschien wel om een rondwandeling te maken over de oude stadsomwalling. Deze omwalling stamt uit de middeleeuwen maar krijgen zijn huidige vorm door een leerling van Vauban die ze in de achttiende eeuw opnieuw aanlegde. Later werden nog twee torens vernieuwd. Op de stadsmuren zijn enkele grote standbeelden te vinden. Een van deze beelden is Jacques Cartier een beroemde ontdekkingsreiziger uit Saint Malo. Een bijzonder detail is dat bij de place Vauban een aquarium is ondergebracht in de stadsomwalling.

Bijzonder detail van Saint-Malo Intra-Muros is dat de tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna alle huizen compleet verwoest werden door een groot bombardement. Zo goed als alle huizen zijn in de loop der jaren herbouwd en het centrum heeft hierdoor een ander karakter gekregen. Toch is dit moeilijk voor te stellen als je er doorheen wandelt.

Voor de kust van het ommuurde stadje liggen het nationaal fort en het Petít Bé deze twee eilandjes kunnen vanaf het strand te voet bereikt worden al moet het water niet al hoog staan wil je het met droge voeten halen. Op het eiland Petít Bé is het graf te vinden van de Chateaubriand een beroemde schrijver uit Saint-Malo.

Foto's van Saint-Malo Intra-Muros