Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dinan

Op een plateau boven de rivier de Rance ligt het prachtige historische stadje Dinan. Het stadje bestaat uit twee delen: een ommuurd hoger gelegen deel en een deel aan een historische haventje.

Dinan is een oud stadje, maar van permanente bewoning is er sprake vanaf de negende eeuw. In deze periode was het nog een kleine marktstad die in de loop der eeuwen zou uitgroeien tot een belangrijk onderdeel van de verdedigingslinie van de Bretoners. De stad werd compleet ommuurt en wist meerdere malen succesvol aanvallen af te slaan. Het historische centrum van Dinan werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd maar zo goed als alle oude delen van de stad zijn tegenwoordig weer in ere hersteld. Ook de oude stadsomwalling verkeerd tegenwoordig weer in een uitmuntende staat.

Overnachten in Dinan

Dinan ligt in het hart van Bretagne, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is om de andere delen van Bretagne te verkennen. Drie van de populairste hotels in Dinan, met goede reviews van gasten die er verbleven zijn:

  1. Hôtel Arvor: Dit gezellige hotel bevindt zich in het historische centrum van Dinan en biedt comfortabele kamers met moderne voorzieningen. Gasten kunnen genieten van de pittoreske omgeving en gemakkelijk te voet de bezienswaardigheden van de stad verkennen.
  2. Appartement de la Tour de l’Horloge: Gelegen aan de voet van de imposante klokkentoren van Dinan, biedt dit appartement een uniek verblijf met een prachtig uitzicht op de stadsmuren en de rivier de Rance. De charmante kamer en gastvrije sfeer maken het een ideale keuze voor een verblijf in Dinan.
  3. Hôtel Le d’Avaugour: Dit elegante hotel ligt in een rustige buurt van Dinan en biedt luxe accommodaties met een vleugje Bretonse gastvrijheid. Met zijn stijlvolle inrichting en uitstekende service is Hôtel Le d’Avaugour een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar comfort en ontspanning tijdens hun verblijf in Dinan.

Of u nu op zoek bent naar een centraal gelegen hotel in het hart van de stad of liever geniet van een rustigere omgeving, hier vind je alle hotels en B&B’s in en rondom Dinan.

Een van de mooiste straten in Dinan is de Tour de l’horloge in deze straat is naast een aantal prachtige vakwerkhuisjes ook het belfort van Dinan te vinden. Dit belfort staat in tegenstelling tot de meer noordelijk gelegen belforten in Frankrijk niet op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Rue de Château die bijna in zijn geheel uit trappen bestaat, verbind het hoger gelegen deel met de haven van Dinan. Vanaf de Engelse tuin achter de Saint-Sauveurbasiliek heb je een prachtig uitzicht over dit lager gelegen deel. Eenmaal beneden aangekomen kun je hier heerlijk op een terrasje uitkijkend over het water en de prachtig boogbrug van Dinan genieten van alle heerlijkheden van deze regio.

De Saint-Saveurbasiliek is een prachtige kerk die gedeeltelijk uit de twaalfde eeuw stamt en in de vijftiende eeuw en de zestiende eeuw gedeeltelijk verbouwd is. Hierdoor heeft de kerk een romaanse en een gotische uitstraling.

Een andere populaire bezienswaardigheid in het stadje is het kasteelmuseum. Dit kasteel dat onderdeel uitmaakt van de stadsomwalling van Dinan. Is tegenwoordig ingericht als een klein museum met verschillende attributen die op één of andere manier met de geschiedenis van Dinan of de regio te maken hebben. Het meest indrukwekkende van het kasteel is echter het prachtige uitzicht wat je vanaf de hoogste van de twee torens hebt. Met name het zicht op historische deel van Dinan is prachtig.

Hier ligt Dinan

Weersverwachting Dinan

vandaag
11° / 3°
morgen
11° / 7°
25 apr
12° / 5°
26 apr
13° / 8°
27 apr
13° / 9°
Meer weer van Dinan op klimaatinfo.nl

Meer informatie