Weersverwachting Dinan

vandaag
16° / 2°
morgen
17° / 7°
21 apr
17° / 5°
22 apr
18° / 5°
23 apr
18° / 9°

Dinan

Waar ligt Dinan?

Externe links

Een van de mooiste straten in Dinan is de Tour de l’horloge in deze straat is naast een aantal prachtige vakwerkhuisjes ook het belfort van Dinan te vinden. Dit belfort staat in tegenstelling tot de meer noordelijk gelegen belforten in Frankrijk niet op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Rue de Château die bijna in zijn geheel uit trappen bestaat verbind het hoger gelegen deel met de haven van Dinan. Vanaf de Engelse tuin achter de Saint-Sauveurbasiliek heb je een prachtig uitzicht over dit lager gelegen deel. Eenmaal beneden aangekomen kun je hier heerlijk op een terrasje uitkijkend over het water en de prachtig boogbrug van Dinan genieten van alle heerlijkheden van deze regio.

De Saint-Saveurbasiliek is een prachtige kerk die gedeeltelijk uit de twaalfde eeuw stamt en in de vijftiende eeuw en de zestiende eeuw gedeeltelijk verbouwd is. Hierdoor heeft de kerk een romaanse en een gotische uitstraling.

Een andere populaire bezienswaardigheid in het stadje is het kasteelmuseum. Dit kasteel dat onderdeel uitmaakt van de stadsomwalling van Dinan. Is tegenwoordig ingericht als een klein museum met allerlei verschillende attributen die op één of andere manier met de geschiedenis van Dinan of de regio te maken hebben. Het meest indrukwekkende van het kasteel is echter het prachtige uitzicht wat je vanaf de hoogste van de twee torens hebt. Met name het zicht op historische deel van Dinan is prachtig.

Foto's van Dinan