Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rochefort-en-Terre

In het oostelijke deel van Bretagne in het departement ligt het kleine, maar prachtige dorpje Rochefort-en-Terre. Het gehele dorp bestaat uit een historisch centrum met prachtige huizen een chateau en een kerk.

Het dorp behoort tot de petites cités de caractère en tot de les beaux plus villages de France het mag mede hierdoor met recht één van de mooiste dorpjes van Bretagne en van Frankrijk nomen. Het schitterende historische centrum is prachtig bewaard gebleven en in de loop van de afgelopen eeuwen maar weinig veranderd. Als de mensen weg zou denken zou je jezelf makkelijk een paar eeuwen terug in de tijd kunnen wanen wanneer je door de smalle straatjes wandelt. Het gehele dorp is vanaf elf uur autovrij wat ervoor zorgt dat je hier in alle rust van de schitterende sfeerbeelden kan genieten. In de straatjes zijn leuke winkeltjes te vinden met typische Bretonse producten. Daarnaast zijn er opvallend veel kunstateliers in het dorp te vinden.

Rochefort-en-Terre ligt in een prachtig heuvelachtig natuurgebied. De omgeving rond het dorp leent zich hierdoor perfect voor korte en lange wandelingen door de vrije natuur. Een populaire wandeling in de omgeving start bij de voet van het dorp en duurt ongeveer twee uur. Zorg op warme dagen wel voor voldoende drinken.

Het Chateau van Rochefort-en-Terre  is oorspronkelijk gebouwd in de twaalfde eeuw en is de zeventiende eeuw herbouwd. In het begin van de twintigste eeuw werd het kasteel gekocht door een Amerikaanse kunstenaar die de overblijfselen restaureerde en er ging wonen. Door zijn aanwezigheid kwamen er veel kunstenaar in Rochefort-en-Terre en in de omgeving wonen. Tegenwoordig is het Chateau eigendom van het departement. Normaal gesproken kunnen de tuinen van het Chateau gratis bezocht worden maar toen wij het dorp een bezoek brachten was en net een bloemenfaire bezig en werd er een entree gevraagd. Het kasteel zelf kan jammer genoeg niet bezocht worden.

Hier ligt Rochefort-en-Terre

Weersverwachting Rochefort-en-Terre

vandaag
13° / 5°
morgen
13° / 6°
19 apr
15° / 3°
20 apr
15° / 6°
21 apr
15° / 5°
Meer weer van Rochefort-en-Terre op klimaatinfo.nl

Meer informatie