Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Nolff

Het plaatsje Saint-Nolff maakt onderdeel uit van het kanton Elven in het zuidoostelijke deel van Bretagne. Het dorpje staat voornamelijk bekend om zijn prachtige zestiende-eeuwse kerk.

Saint-Nolff en zijn omgeving wordt om zijn prachtige heuvelachtige karakter ook wel eens ”klein Zwitsers Bretagne” genoemd. Fietsen, wandelen en autorijden in deze omgeving is echt prachtig. Midden in dit bijzondere landschap ligt Saint-Nolff dat met zijn prachtige kerk en zijn kleine gezellige marktpleintje erg uitnodigend om even een stop te maken. Saint-Nolff is een oud dorpje dat al sinds de vijfde eeuw na Christus permanent bewoond wordt.

De église Saint-Mayeul staat als en prachtig monument in het kleine centrum van het dorpje. Achter de kerk staat de Chapelle Saint-Anne deze schitterende kapel stamt uit het einde van de vijftiende eeuw. Opvallend detail aan deze kapel is dat op de raamstijlen lelies zijn aangebracht. Dit in een periode dat Bretagne nog onafhankelijk was van Frankrijk. Andere religieuze monumenten in Saint-Nolff zijn de Chapelle Saint-Aman en de Chapelle-Colomban.

Een ander bekend monument in het dorp is de watermolen van Gouvinec. Deze molen is gebouwd in het begin van de zestiende eeuw en heeft tot de twintigste eeuw dienst gedaan als tarwemolen aangedreven door de rivier de Condat. In het begin van de vorige eeuw werd de molen omgebouwd tot zaagmolen. Tegenwoordig is de gerestaureerde molen weer in originele hoedanigheid te bewonderen.

Hier ligt Saint-Nolff

Weersverwachting Saint-Nolff

vandaag
8° / 1°
morgen
6° / 3°
1 dec
6° / 2°
2 dec
6° / 0°
3 dec
8° / 4°
Meer weer van Saint-Nolff op klimaatinfo.nl

Meer informatie