Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elven

Elven is een klein karakteristiek dorpje in het departement Morbihan in de regio Bretagne. Het dorpje staat voornamelijk bekend om zijn mooie kerk en het Chateau de Largoët.

Elven is de hoofdstad van het gelijknamige kanton waar bijvoorbeeld ook dorpjes als Saint-Nolff en Monterblanc bij horen. Mede hierdoor heeft Elven een belangrijke regionale functie. Het is opvallend hoeveel banken, winkels en andere instanties er in dit kleine dorp te vinden zijn. De omgeving van het dorp wordt al bewoond sinds de bronstijd. In de vijfde eeuw na Christus werd hier door Britten de eerste permanente nederzetting gebouwd. In de elfde eeuw werd het Château de Largoët gebouwd. De eerste romaanse kerk werd hier in de twaalfde eeuw gebouwd. Deze werd tijdens een felle brand verwoest en in de zestiende eeuw als een gotische kerk herbouwd.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Elven is het Château de Largoët. Dit prachtige kasteel wordt voor het eerst in de geschiedenis genoemd in het begin van de elfde eeuw maar het huidige kasteel is pas een paar eeuwen later gebouwd en de eeuwen daarna uitgebreid en gerenoveerd. Tegenwoordig is het kasteel van Elven gedeeltelijk gerenoveerd maar is het nog steeds niet terug gebracht in de originele staat. De 56 meter hoge donjon en hoektoren zijn eigenlijk de enige onderdelen die de tand des tijd redelijk overleeft hebben.

Op vrijdagochtend wordt er ronde de kerk van Elven een kleine markt gehouden. Plaatselijke slagers, kaasboeren, groenteboeren en viskramen proberen hun verse waren aan de man te brengen. De merkt is zo klein dat je er niet apart voor hoef te rijden maar als je Elven wil bezoeken dan is de vrijdag daar een uitstekende dag voor.

Hier ligt Elven

Weersverwachting Elven

vandaag
11° / 6°
morgen
9° / 4°
6 dec
9° / 2°
7 dec
12° / 10°
8 dec
11° / 8°
Meer weer van Elven op klimaatinfo.nl

Meer informatie