Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Roche-Bernard

La Roche-Bernard is een dorpje in het zuidoostelijk deel van Bretagne op de grens met Pays de la Loire. Het dorp bestaat uit twee delen en oud deel aan de La Vilaine en een jonger deel boven op de heuvel.

Deze twee delen zijn met elkaar verbonden door  een steile oude trap. Aan de uitgesleten sten van deze trap is goed te zien hoe oud het dorpje eigenlijk al is. Het oudste deel van La Roche-Bernard is gesticht in de tiende eeuw na Christus door een Viking die op zoek was naar een makkelijk te verdedigen stuk land dat over de La Vilaine uitkijkt. Tegenwoordig vormt dit oudste deel de belangrijkste toeristische trekpleister van het dorp. Met name de restaurantjes aan de haven zijn op warme zomerdagen helemaal gevuld met toeristen. Je hebt hier dan ook een prachtig uitzicht over de rivier en de vele honderden zeilbootjes die er liggen.

De blik op het dorpje en de rivier is fantastisch als je aan komt rijden over de  brug over de La Vilaine. Deze brug ligt op een behoorlijk hoogte boven het dorp waardoor het uitzicht fenomenaal is. Net na de brug is een kleine parkeerplaats waar je de auto even weg kan zetten zodat je nog wat langer van het uitzicht kan genieten.

La Roche-Bernard was van oorsprong een belangrijke zouthaven in Bretagne. Er waren vroeger dan ook veel zoutzolders  en zoutopslagplaatsen in het dorp te vinden. Sommige van deze prachtige oude gebouwen zijn nog steeds te vinden in het oudste deel van het dorp. Sinds de komst van de dam is de haven geschikt gemaakt voor de pleziervaart. Als je de pech hebt om voor een dicht dam te staan kan het behoorlijk lang duren voordat je de weg weer kan vervolgen.

Een bekende bezienswaardigheid in het dorp is het Musée de la Vilaine Maritime. Het museum is gevestigd in een voormalig kasteel. In kasteel in alles te vinden over het maritieme leven in en om de rivier de Vilaine. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat het eerste grote Frans oorlogsschip in dit dorp is gebouwd.

Hier ligt La Roche-Bernard

Weersverwachting La Roche-Bernard

vandaag
17° / 13°
morgen
17° / 12°
16 jun
19° / 14°
17 jun
19° / 15°
18 jun
20° / 15°
Meer weer van La Roche-Bernard op klimaatinfo.nl

Meer informatie