Weersverwachting La Roche-Bernard

vandaag
15° / 4°
morgen
19° / 11°
9 mei
20° / 10°
10 mei
14° / 11°
11 mei
15° / 8°

La Roche-Bernard

Waar ligt La Roche-Bernard?

Externe links

De blik op het dorpje en de rivier is fantastisch als je aan komt rijden over de  brug over de La Vilaine. Deze brug ligt op een behoorlijk hoogte boven het dorp waardoor het uitzicht fenomenaal is. Net na de brug is een kleine parkeerplaats waar je de auto even weg kan zetten zodat je nog wat langer van het uitzicht kan genieten.

La Roche-Bernard was van oorsprong een belangrijke zouthaven in Bretagne. Er waren vroeger dan ook veel zoutzolders  en zoutopslagplaatsen in het dorp te vinden. Sommige van deze prachtige oude gebouwen zijn nog steeds te vinden in het oudste deel van het dorp. Sinds de komst van de dam is de haven geschikt gemaakt voor de pleziervaart. Als je de pech hebt om voor een dicht dam te staan kan het behoorlijk lang duren voordat je de weg weer kan vervolgen.

Een bekende bezienswaardigheid in het dorp is het Musée de la Vilaine Maritime. Het museum is gevestigd in een voormalig kasteel. In kasteel in alles te vinden over het maritieme leven in en om de rivier de Vilaine. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat het eerste grote Frans oorlogsschip in dit dorp is gebouwd.

Foto's van La Roche-Bernard