Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lizio

Lizio is een klein gehucht in het departement Morbihan, Bretagne. Een klein gehuchtje met een prachtige uitstraling alsof de tijd er geen vat op heeft gehad.

Het is niet echt groot, maar wel erg charmant. Lizio heeft in zijn achterland. Verborgen schatten. De omgeving is er mooi en bosrijk en op een kleine afstand van het dorp heb je een bijzondere attractie.in het dorpje zelf heb je naast mooie oude typisch Bretonse huisjes een heel mooi klein kerkje. Het oude Romaanse kerkje staat er al sinds de middeleeuwen. Ook de andere huizen dateren van de vroege middeleeuwen. In en rondom het dorp zijn veel archeologische vondsten gedaan. Men heeft hier enkele prehistorische graven ontdekt waarin onder andere armbanden en andere sieraden werden gevonden.

Net buiten het dorpje kon je via een bosrijke slingerweg terecht bij een zeer bijzondere attractie. Le Poète Ferrailleur is een bijzondere attractie. In deze tuin zijn een hele hoop kunstwerken te bewonderen gemaakt van schroot. Van een vuilnisbelt heeft deze kunstenaar de meest fantastische bewegende objecten weten te creëren. Allemaal erg kleurrijk en fantasierijk. Vooral kinderen zijn erg gecharmeerd van de tuin. Naast diverse bewegende machines vindt je enkele spelletjes in de tuin en heeft de kunstenaar enkele fantasierijke huisjes gebouwd. Erg leuk om een uurtje of wat doorheen te slenteren. Na het slenteren kun je in de bijbehorende boekenwinkel annex barretje heerlijke biologische biertjes drinken of een biologisch ijsje nemen. Ook verkopen ze er biologisch ijs en andere biologische producten uit de buurt.

Hier ligt Lizio

Weersverwachting Lizio

vandaag
25° / 13°
morgen
27° / 14°
26 jun
29° / 16°
27 jun
25° / 16°
28 jun
24° / 11°
Meer weer van Lizio op klimaatinfo.nl

Meer informatie