Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Perros-Guirec

Perros-Guirec ligt in de regio het departement Côtes-d’Armor in de regio Bretagne. Het is een populaire toeristische bestemming met “Côte de Granit Rose”als grote trekpleister.

Perros-Guirec ligt op een landtong tussen twee prachtige stranden en kijkt uit over een mooie beschutte haven. In deze haven liggen de veelkleurige vissersboten en de zeiljachten van toeristen. Perros-Guirec heet in het Bretons “Pen Ros” wat top van de heuvel betekend. In de zomer – in de maand augustus – wordt elk jaar de “Pardons” gehouden. Tijdens deze religieuze processies worden de plaatselijke heiligen herdacht. In deze periode wordt ook het Bretonse klederdracht festival Fest-Noz gehouden.

Perros-Guirec heeft een kustlijn van dertien kilometer met drie zandstranden, die zeer geschikt voor gezinnen. De wijk Ploumanac’h is een oud vissersdorp dat een belangrijke toeristische trekpleister is geworden. De stad zelf heeft vele mooie huizen en strandvilla’s. Aan het einde van de negentiende eeuw – tijdens de opkomst van het toerisme – gaf  het bestuur van Perros-Guirec  de opdracht om luxueuze strandvilla’s boven de stranden te bouwen. Deze villa’s staan bekend als de “Les villas Maritimes” en zijn gebouwd in de bekende roze granieten steensoort.

Perros-Guirec heeft een gedeeltelijk romaanse, gedeeltelijk gotische kerk, de Église Saint-Jacques, een van de weinige voorbeelden van Romaanse kunst in Bretagne. In Ploumanac’h, op de plaats waar Saint-Guirec aan land is gekomen, staat de veertiende-eeuwse Guirec kapel. Op het strand nabij de kapel staat een oratorium met het beeld van de heilige Guirec uit Wales.

De hoed van Napoleon of de paddenstoel zijn namen gegeven aan de enorme roze granietrotsen rotsen van Ploumanac’h. De rotsen tussen de stranden van Trestraou en Saint-Guirec zijn wereldberoemd, sommigen meer dan twintig meter hoog en een respectabele leeftijd van 300 miljoen jaren oud over een gebied van meer dan vijfentwintig hectares. Le Sentiers des Douaniers werd vroeger gebruikt door de douane om smokkelaars op te sporen, het is nu een wandelpad langs de rotsen langs de kust.

Ten westen van Perros-Guirec ligt Trégastel met mooie zandstranden, megalithische sporen, verschillende prachtige kerken en de getijden molens van “Le Grand Traoïero”. In de veertiende eeuw gaf de heer van Lannion opdracht tot de bouw van deze getijdenmolens om energie op te wekken door het grote getijde verschil.

Vanuit de haven worden excursies georganiseerd naar de Archipel des Sept Iles, een van de grootste vogelreservaten van Frankrijk.

Hier ligt Perros-Guirec

Weersverwachting Perros-Guirec

vandaag
11° / 10°
morgen
11° / 9°
19 apr
12° / 10°
20 apr
12° / 9°
21 apr
11° / 8°
Meer weer van Perros-Guirec op klimaatinfo.nl

Meer informatie