Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jubrique

Het dorpje Jubrique is een van de witte dorpjes van Andalusië. Het dorp ligt op 558 meter boven de zeespiegel en is via een doorgaande weg goed bereikbaar vanaf de kust. Onderweg naar het dorp kom je prachtige vergezichten tegen.

De heuvels waar Jubrique te vinden is worden al bewoond sinds de ijzertijd. De romeinen lieten zelfs al wegen aanleggen in dit gebied. Voornamelijk omdat de rode aarde veel ijzer bevat. Dit is gelijk de rede dat de Moren het gebied in de achtste eeuw na Christus veroverden. Het huidige Jubrique stamt uit de vijftiende eeuw. Een oudere plaats dat bekend stond onder dezelfde naam is nu hogerop in het gebergte te vinden. Deze plaats staat nu bekend onder de naam Jubrique la Vieja.

Vandaag de dag is Jubrique een rustig bergdorpje dat zich voornamelijk bezighoudt met landbouw en de veeteelt. Een groot deel van de inwoners van het dorpje leeft van de kastanjes. In en rondom het dorp zijn er allerlei referenties aan deze belangrijke bron van inkomsten te vinden. Het dorp Jubrique onderscheidt zich van de andere witte dorpen in Andalusië door de manier dat het tegen de heuvel gebouwd is. In het dorp zijn zo goed als geen wegen te vinden. Bijna alle “straten” bestaan uit trappen of schuine hellingen. Tijdens een kleine wandeling door het dorp zal je behoorlijk wat hoogtemeters moeten overbruggen.

Het is niet mogelijk om het dorp met de auto te betreden. Rondom het dorp zijn meerdere parkeerplaatsen te vinden waar je gratis de auto kunt parkeren. Vanuit het dorp kun je verschillende wandelingen maken door de heuvel en dalen in de omgeving. Bij de entree van het dorp staat een bord met de populairste wandelroutes in de omgeving. Sommige van deze routes nemen je mee langs verlaten oude dorpjes zoals Jubrique la Vieja, Monarada en Rotillas. Een andere route loopt langs het natuurlijke meer Charco Azul. Bij het meer is een kleine waterval. De hoogste piek in de directe omgeving van Jubrique is de Sierra Bermeja met een hoogte van 1449. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Hier ligt Jubrique

Weersverwachting Jubrique

vandaag
23° / 16°
morgen
20° / 15°
25 jun
24° / 14°
26 jun
31° / 20°
27 jun
37° / 21°
Meer weer van Jubrique op klimaatinfo.nl

Meer informatie