Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Casares

Casares behoort tot de mooiste en bekendste dorpen van Andalusië. Casares behoort tot de witte dorpen van Spanje. De heuvelachtige ligging van het dorp zorgt ervoor dat het jaarlijks door behoorlijk toeristen bezocht wordt.

Als je komt aanrijden bij Casares is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om meerdere malen te stoppen en een foto te maken van het uitzicht op het dorp. Van verre lijkt het dorp zo weggelopen uit een ansichtkaart. Voor het dorp is een parkeerplaats vanwaar je vrij gemakkelijk in het dorp kunt lopen. Tijdens deze wandeling word je enkele malen getrakteerd op fantastische vergezichten. De leukste route om te volgen is, de weg omhoog. Iedere keer is er om de hoek wel weer een steiler straatje dat je verder omhoog leidt. Onderweg kom je het centrale plein en het gemeentehuis tegen. Nadat je onder een poort bent gelopen zie je de kerk en de resten van het kasteel al staan.

De kerk en het kasteel bevinden zich op het hoogste punt van het dorp. De Iglesia de la Encarnación is gebouwd in het begin van de zestiende eeuw. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog raakte het gebouw zwaar beschadigd waarna het een ruïne werd. In 2006 werd de kerk in zijn oude glorie hersteld. In de kerk is tegenwoordig een cultureel centrum te vinden. Rondom de kerk en de ruïnes van het kasteel vind je meerdere uitzichtpunten. Op borden staat aangegeven waar je naar kijkt. In en om het dorp zijn meerdere prachtige wandelroutes en andere bezienswaardigheden te vinden. Mede hierdoor is Casares een steeds populairder wordende bestemming in de heuvels van de Costa del Sol. Ben je van plan om langer in het dorp te blijven dan is het Hotel Rural Casares een goede keuze.

Volgens een legende is het dorp gesticht in opdracht van Julius Caesar. Deze was in de omgeving om zijn troepen te inspecteren toen hij en rivier ontdekte met een helende werking. Voor zichzelf liet hij er een imposante villa bouwen die tot op de dag van vandaag een belangrijke bezienswaardigheid is. Andere resten van de romeinse overheersing van Casares zijn de resten van een oude weg ongeveer anderhalve kilometer buiten de stad en de Romeinse sulfietbaden in het dal bij Manilva.

Hier ligt Casares

Weersverwachting Casares

vandaag
15° / 3°
morgen
13° / 6°
6 dec
10° / 5°
7 dec
14° / 3°
8 dec
14° / 8°
Meer weer van Casares op klimaatinfo.nl

Meer informatie