Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gaucin

Het dorpje Gaucin is één van de witte dorpjes in Andalusië. Het dorp ligt op ongeveer een half uur rijden van de Costa del Sol. Het karakteristieke dorpje kom je tegen onderweg naar Ronda, maar is het stoppen zeker waard.

Met ongeveer tweeduizend inwoners is het één van de grotere witte dorpen in dit deel van Andalusië. Anders dan de meeste dorpen in de omgeving was er in Gaucin al tijdens de Romeinse overheersing sprake van permanente bewoning. Het waren de Romeinen die het Castillo de Aguila lieten bouwen en zich permanent op deze plaats vestigden. Later kwam het kasteel in handen van de Visigoten die het verder uitbouwden. Ten tijde van de Moorse overheersing stond het kasteel bekend als Zajra Guazan. De naam van het dorp is hier een afgeleide van. Het is aannemelijk dat tijdens de Moorse overheersing het dorp werd gesticht.

Een van de belangrijkste evenementen die jaarlijks in Gaucin wordt gehouden is de Toro de Cuerda. Tijdens deze stierenrace, die ieder jaar op paaszondag plaatsvindt, worden drie stieren in het dorp losgelaten. De inwoners van het dorp proberen de stieren zo kwaad mogelijk te krijgen om vervolgens veiligheid te zoeken achter hekken, hangend aan balkons of deuren. Nadat de stieren hun route door het dorp hebben afgelegd worden ze doormiddel van een veiling aan de hoogste bieder verkocht. De Toro de Cuerda is een miniversie van het stierenrennen uit Pamplona.

Tijdens een heuvelachtige wandeling door het dorp kom je langs smalle weggetjes, trappen en enkele bezienswaardigheden. De belangrijkste in het dorp is het Convento de Carmalitas. Dit achttiende-eeuwse klooster is gebouwd in de zeventiende eeuw gebouwd, maar werd een eeuw later alweer verlaten. Vandaag de dag worden er allerlei exposities en evenementen in het gebouw gehouden. Het belangrijkste geloofsgebouw in het dorp is de Iglesia de San Sebastiaan. Deze kerk is gebouwd op de resten van een oude moskee. Bij het kerkhof vind je een prachtig uitzichtpunt, waar je een adembenemend uitzicht hebt over het Paraja Naturel Los Reales de Sierra Bermeja en het Castillo de Aguila.

Hier ligt Gaucin

Weersverwachting Gaucin

vandaag
37° / 22°
morgen
27° / 18°
23 jul
28° / 15°
24 jul
31° / 16°
25 jul
35° / 19°
Meer weer van Gaucin op klimaatinfo.nl

Meer informatie