Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Yaiza

Het in het zuiden van Lanzarote gelegen dorp Yaiza wordt vaak vermeld als het ‘mooiste dorp van Lanzarote’. Sommige mensen menen zelfs dat Yaiza het mooiste dorp van heel Spanje is.

Yaiza ligt vlak bij de Montañas del Fuego. Dit ruwe vulkanische landschap staat in schril contrast tot het sfeervolle, bijna aaibare dorp dat Yaiza is. Wie Yaiza bezoekt die zal ontdekken dat de dorpsbewoners hun best doen om het dorp in mooie staat te houden. De huizen zijn over het algemeen in onberispelijke staat en zwerfvuil of slecht onderhouden tuinen zul je hier niet zo snel aantreffen.

Drie plekken zijn de moeite van het vermelden waard. Allereerst is er het dorpsplein, waar overdag vaak een heerlijke rust heerst. Aan het plein ligt de achttiende eeuwse kerk Nuestra Señora de los Remedios. Helaas is de deur van de kerk overdag niet geopend als er geen mis is. Onze tweede favoriete plek is de bar die tegenover de kerk ligt. Deze tapasbar ademt de sfeer uit zoals je van een authentieke tapasbar verwacht. De heerlijke gerechtjes staan op de bar om uitgekozen te worden. Aan de bar en de tafels zie je een mooie mix van lokale mensen en toeristen. Een derde plek in Yaiza die vermeld dient te worden is de heuvel aan de zuidwestkant van Yaiza. Via een fraai aangelegde trap kun je een meter of acht omhoog lopen. Dit geeft een mooi uitzicht over de wit met groene huisjes van Yaiza en op de bijzondere palmboom die centraal op de rotonde staat.

Hier ligt Yaiza

Weersverwachting Yaiza

vandaag
24° / 20°
morgen
25° / 20°
13 jul
24° / 19°
14 jul
25° / 19°
15 jul
25° / 19°
Meer weer van Yaiza op klimaatinfo.nl

Meer informatie