Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Madeira

Mooiste dorpjes van Madeira

Net als op het Portugese vaste land zijn er op Madeira tal van prachtige en bijzondere dorpen te vinden. Op het eiland Madeira is eigenlijk maar één echte stad te vinden en dat is de hoofdstad Funchal. In deze stad woont ongeveer één derde van de totale bevolking van het eiland. De rest woont in kleine soms prachtige dorpen verscholen op alle uithoeken van het eiland. Het merendeel van de dorpen in Madeira zijn te vinden aan de zuidkust van het eiland, maar in het noorden zijn tevens enkele prachtige dorpen te zien.

Bijzonder om te zien is dat een groot deel van de dorpen in het binnenland van Madeira niet echt over een centrum beschikken. Vaak is er wel een klein pleintje met een oude kerk en dat is het dan ook wel. De mooiste dorpen van het eiland beschikken over een historisch centrum waarvan de straten bestraat zijn de voor Portugal zo typische zwart-witte mozaïektegels. Wil je zelf de mooiste dorpen van Madeira ontdekken dan kun je het beste een auto huren en het eiland verkennen. Houdt er dan wel rekening mee dat veel dorpen alleen via bergachtige wegen te bereiken zijn.

Calheta

Madeira

Het dorpje Calheta is te vinden aan de zuidwestkust van Madeira. Het dorp ie één van de oudste plaatsen op het eiland. Naast prachtige stranden is er in het dorp ook een rumstokerij te vinden.

Jardim do Mar

Madeira

Het dorp Jardim do Mar, letterlijk vertaald, tuin van de zee is een van de mooiste dorpjes van Madeira. Het dorp is te vinden in het zuidelijke deel van Madeira. De wirwar van kleine straatjes zorgen voor een bijzonder effect

Monte

Madeira

Het dorpje Monte is misschien wel het bekendste en drukstbezochte dorp van Madeira. Het dorp is vanuit de hoofdstad vrij gemakkelijk te bereiken met de kabelbaan. Heb je last van hoogtevrees dan kun natuurlijk ook gewoon de bus nemen.

Porto Moniz

Madeira

Het dorpje Porto Moniz is te vinden in het meest noordwestelijk puntje van Madeira. Het dorp staat bekend om zijn prachtige natuurlijke vulkanische meren en om het kleine maar mooie aquarium.

Ribeira Brava

Madeira

Het dorpje Ribeira Brava behoort tot de mooiste en oudste dorpen van Madeira. Met name het kleine historische centrum van het dorp met de prachtige parochiekerk ‘Igreja de São Bento”is erg de moeite waard.

Santa Cruz

Madeira

Het dorpje Santa Cruz ligt aan de zuidzijde van het eiland Madeira onder de rook van het vliegveld van Madeira. Dit is misschien wel de laatste plaats waar een mooi dorp zou verwachten, toch behoort Santa Cruz tot de mooiste dorpen van Madeira.

Santana

Madeira

Santana is een dorpje in het noordoostelijke deel van het eiland Madeira. Het dorp ligt in het heuvelachtige binnenland van Madeira niet ver van de noordoostkust. Santana staat bekend om zijn typische huisjes.

São Vicente

Madeira

Het dorp São Vicente is te vinden het noordelijke deel van het eiland. Ondanks het feit dat São Vicente aan de kust ligt, heb je het gevoel dat je in een bergdorpje rondloop. Dit komt doordat het dorp zich van de kust heeft afgekeerd.