Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Santana

Santana is een dorpje in het noordoostelijke deel van het eiland Madeira. Het dorp ligt in het heuvelachtige binnenland van Madeira niet ver van de noordoostkust. Santana staat bekend om zijn typische huisjes.

Deze huisjes hebben ervoor gezorgd dat Santana is uitgegroeid tot één van de bekendste toeristische dorpen op Madeira. Er zijn maar weinig dagtochten in dit deel van het eiland die dit dorp niet aandoen. De Palheiros zoals deze typische driehoekige huisjes heten zijn dan ook wel erg bijzonder. In het centrum van het dorp naast het gemeentehuis staan er enkele die op één na niet meer bewoond worden. De rest van de Palheiros zijn momenteel in gebruik als winkel. Je kunt er typische producten van Madeira kopen.

Als je een wandeling maakt door het dorp dan kom je nog meer Palheiros tegen. Een deel zijn vandaag de dag in gebruik als vakantiehuis andere zijn nog echt in gebruik als woning. De meeste van de huisjes hebben in de loop der tijd wel een metamorfose ondergaan en hebben een badkamer en toilet gekregen. Deze zaten er origineel niet in. Traditioneel hebben de Palheiros een rieten dak, zijn de deuren en de onderkant van de gevel rood geverfd, de kozijnen groen en blauw en de rest van het huis is wit.

De rest van het dorp is aardig maar niet heel bijzonder. In het historische centrum zijn enkele winkeltjes en een bak te vinden. Deze bank is overigens gebouwd als een Palheiros. De zwart witte mozaïekpatronen in het centrum zorgen ervoor dat Santana erg authentiek aanvoelt. Doordat er dagelijks meerdere bussen met toeristen het dorp overspoelen zijn er verschillende grote en kleine restaurants in Santana te vinden.

Hier ligt Santana

Weersverwachting Santana

vandaag
30° / 26°
morgen
31° / 25°
15 jun
32° / 25°
16 jun
31° / 25°
17 jun
31° / 25°
Meer weer van Santana op klimaatinfo.nl

Meer informatie