Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Santa Cruz

Het dorpje Santa Cruz ligt aan de zuidzijde van het eiland Madeira onder de rook van het vliegveld van Madeira. Dit is misschien wel de laatste plaats waar een mooi dorp zou verwachten, toch behoort Santa Cruz tot de mooiste dorpen van Madeira.

Het dorp ligt letterlijk pal naast de luchthaven van Madeira. Als de wind uit de juiste richting komt kun je in het dorp dan ook de vliegtuigen vlak over zien vliegen. Aangezien er niet ontzettend veel vliegtuigen landen per dag is het ook niet heel storend. Ondanks zijn ligging is, Santa Cruz een opvalland rustig en vredig dorpje dat beschikt over een leuke overdekte markt, een prachtig stadhuis en een bijzondere kerk. Met name de kerk van Santa Cruz is erg bijzonder. Volgens sommige bronnen zou hij door dezelfde architect ontworpen zijn als de kathedraal van Funchal, wat gezien wordt als de mooiste kerk van Madeira.

 

In de zomermaanden is de boulevard van Santa Cruz gevuld met toeristen die flaneren over de boulevard. Locals en toeristen komen naar het dorpje toe om te relaxen op het prachtige kiezelstrand. Rondom het strand en de boulevard zijn er behoorlijk wat bars, restaurants en pastelarias te vinden. Ondanks het feit dat in de zomermaanden het dorp goed gevuld is met toeristen is de landbouw en visserij nog steeds de belangrijkste vorm van inkomsten van het dorpje Santa Cruz.

Aan de boulevard van Santa Cruz net iets voorbij de plaatselijke overdekte markt is het Palm Beach Lido te vinden. Dit zwembad in Art Deco stijl is in de zomermaanden gevuld met locals en toeristen die proberen wat verkoeling te vinden. Het Palm Beach Lido laat je dit geheel in stijl doen.

Hier ligt Santa Cruz

Weersverwachting Santa Cruz

vandaag
36° / 22°
morgen
37° / 21°
1 dec
38° / 21°
2 dec
38° / 23°
3 dec
35° / 22°
Meer weer van Santa Cruz op klimaatinfo.nl

Meer informatie