Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Monte

Het dorpje Monte is misschien wel het bekendste en drukstbezochte dorp van Madeira. Het dorp is vanuit de hoofdstad vrij gemakkelijk te bereiken met de kabelbaan. Heb je last van hoogtevrees dan kun natuurlijk ook gewoon de bus nemen.

Het dorpje Monte is ontstaan aan het van de achttiende eeuw tijdens de koloniale periode van Madeira. De rijkere inwoners van de stad Funchal vluchtte de bergen in weg van de hitte, het lawaai en de geuren van de stad. Zei lieten hier verschillende weelderige tuinen aanleggen die vandaag de dag nog steeds tot de belangrijkste attracties van Monte behoren. De bekendste tuinen in Monte zijn de Monte Palace Tropical garden, de Quinta Jardins do Imperador en het Parque do Monte.

Centraal in het dorp staat de Nossa Senhora do Monte. Om deze prachtige kerk te bereiken moet je eerst een behoorlijk steile trap bedwingen. Tijdens het feest van Maria-Hemelvaart wordt deze steile trap beklommen door pelgrims op hun knieën. De kerk is gebouwd in de eerste helft van de achttiende eeuw en diende als vervanger van een veel oudere kapel die gebouwd werd door de eerste persoon die op Madeira geboren is. Heb je na het beklimmen van de trappen nog puf over dan kun je ook nog de linkertoren van de kerk beklimmen en genieten van het fantastische uitzicht.

Het dorp Monte is het allerbekendst om zijn Toboganbaan. In rieten manden, tobogans genoemd worden mensen door de steile straten van Monte naar beneden gegleden. De tobogan wordt bestuurd door carreiros, in wit geklede heren met strohoed en schoenen met autobanden als zool. Vroeger lieten de rijke inwoners van Monte zich zo naar Funchal vervoeren. Vandaag de dag zijn het hoofdzakelijk toeristen die de Toboganbaan naar beneden nemen. De prijs voor een ritje is niet mals maar het is een beleving om nooit meer te vergeten.

Hier ligt Monte

Weersverwachting Monte

vandaag
15° / 6°
morgen
15° / 7°
24 mrt
14° / 5°
25 mrt
14° / 4°
26 mrt
13° / 3°
Meer weer van Monte op klimaatinfo.nl

Meer informatie