Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

São Vicente

Het dorp São Vicente is te vinden het noordelijke deel van het eiland. Ondanks het feit dat São Vicente aan de kust ligt, heb je het gevoel dat je in een bergdorpje rondloop. Dit komt doordat het dorp zich van de kust heeft afgekeerd.

Vanaf het water zou het dorp ook niet te zien zijn om zo te kunnen ontsnappen aan plunderende piraten en andere aanvallen vanaf de Atlantische Oceaan. De historische kern van São Vicente is klein en heeft door de eeuwen heen zijn authentieke karakter weten te behouden. Zeker het straatje tegenover de Igreja Matriz de São Vicente waar nog steeds de witgekalkte huisjes met donkergroene luiken, deuren en balkons en de ossenbloedrode lateien en kozijnen te vinden zijn.

De Igreja Matriz de São Vicente stamt net als de meeste huizen en straten in het dorp uit de achttiende eeuw. Rondom het historische centrum zijn enkele vrij nieuwe gebouwen te zien die ondanks hun hele andere uiterlijk toch redelijk in het straatbeeld van São Vicente lijken te passen. Het dorp is vernoemd naar de heilige Sint Vincentius die hier verschenen zou zijn. Een kapel net buiten het dorp herinnert aan deze gebeurtenis.

De belangrijkste toeristische trekpleister van São Vicente zijn de grotten van São Vicente en het daarbij behorende vulkanische centrum. De grotten kunnen bezocht worden onder begeleiding van een gids. Meerdere malen per dag startten de tours door de grotten. Deze rondleiding zal ongeveer een half uur duren waarna er een bezoek gebracht wordt aan het vulkanisch centrum. Het bijzondere aan de grotten van São Vicente is dat ze niet gevormd zijn door ondergrondse rivieren zoals de meeste grotten in Europa maar door lavastromen tijdens de vorming van het eiland Madeira.

Hier ligt São Vicente

Weersverwachting São Vicente

vandaag
19° / 15°
morgen
21° / 16°
28 mrt
22° / 17°
29 mrt
24° / 13°
30 mrt
25° / 14°
Meer weer van São Vicente op klimaatinfo.nl

Meer informatie