Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Calheta

Het dorpje Calheta is te vinden aan de zuidwestkust van Madeira. Het dorp ie één van de oudste plaatsen op het eiland. Naast prachtige stranden is er in het dorp ook een rumstokerij te vinden.

Het dorpje Calheta werd gesticht in 1430 door de eerste kolonisten die zich op Madeira vestigden. Van deze vroege bewoning is vandaag de dag nog maar weinig terug te vinden. Wel is er in het dorp een prachtige kerk te vinden. Deze kerk zou een replica zijn van de Sé kathedraal van Funchal. De binnenzijde van de kerk is rijkelijk versierd met muurschilderingen en er zou een prachtig houten tabernakel moeten staan. Helaas, was de kerk gesloten toen wij het dorp bezochten en hebben we dit niet met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Naast de kerk staat één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Madeira, de Engenho de Calheto oftewel de rumstokerij van Calheta. Vanaf april gaan de machines er aan en wordt het suikerriet vermalen tot honing en aguardente. Met name deze laatste is erg populair op Madeira aangezien deze witte rum gebruikt wordt voor de “Poncha” het populairst drankje op het eiland. De Poncha wordt oorspronkelijk gemaakt met witte rum, honing, citroen en sinaasappelsap. Een andere populaire variant is die met passievrucht. De Engenho de Calheto kan gratis bezocht worden, in een klein winkeltje worden de lokale specialiteiten verkocht

De stranden van Calheta staan bekend als de mooiste en populairste van het eiland. Dit omdat er bij Calheta zandstranden te vinden zijn. Bescherm door grote golfbrekers zijn er langs de boulevard van Calheta twee grote zandstranden te vinden die gedeeltelijk uitkijken op de jachthaven van het dorp. Rondom het strand en de haven zijn er behoorlijk wat visrestaurants en bars te vinden.

Hier ligt Calheta

Weersverwachting Calheta

vandaag
21° / 16°
morgen
21° / 17°
16 jun
20° / 16°
17 jun
21° / 16°
18 jun
22° / 21°
Meer weer van Calheta op klimaatinfo.nl

Meer informatie