Weersverwachting Porto Moniz

vandaag
20° / 16°
morgen
19° / 17°
10 mei
19° / 15°
11 mei
17° / 7°
12 mei
19° / 8°

Porto Moniz

Waar ligt Porto Moniz?

Externe links

Langs de boulevard van Porto Moniz zijn er behoorlijk wat leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Het dorp staat bekend om zijn visrestaurants, Porto Moniz is hierdoor misschien wel de beste plaats om de lokale specialiteit van Madeira de zwarte degenvis met banaan te proberen. Deze combinatie lijkt in eerste instantie een hele vreemde, maar valt zeker niet tegen.

De bekendste bezienswaardigheid van Porto Moniz zijn echter de vulkanische baden. Degene die nu gelijk aan heerlijk warme thermale baden denken komen bedrogen uit. De baden zijn namelijk alleen gevormd door lava en gevuld met water uit de Atlantische Oceaan. Het grote voordeel van zwemmen in deze baden is echter dat je geen last heb van de enorme golven die aan de noordzijde van Madeira voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat de baden iets sneller opwarmen.

Als je een bezoek brengt aan Porto Moniz vergeet dan zeker niet even het hoger gelegen centrum van het dorp te bezoeken en het uitkijkpunt Miradoura da Santa. Je hebt er een prachtig uitzicht over het dorp Porto Moniz en zijn vulkanische baden.

Foto's van Porto Moniz