Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Porto Moniz

Het dorpje Porto Moniz is te vinden in het meest noordwestelijk puntje van Madeira. Het dorp staat bekend om zijn prachtige natuurlijke vulkanische meren en om het kleine maar mooie aquarium.

Dit aquarium is vandaag te vinden in het historische Fort van João Batsta. Dit fort werd in 1730 gebouwd om het dorp en zijn inwoners te beschermen tegen aanvallen van piraten die indertijd de kusten van Madeira onveilig maakten. Het aquarium van Porto Moniz is niet al te groot, maar is zeker het bezoeken waard. Met name het grote bassin met roggen en haaien is erg indrukwekkend. Verder zijn er verschillende kleine aquaria te zien met bijzondere vissen. Je kunt een combinatieticket kopen en voor iets meer ook het Living Science Center bezoeken. Dit Living Science Center is gevestigd in een prachtig pand, maar dit was dan ook het enige wat indruk maakte.

Langs de boulevard van Porto Moniz zijn er behoorlijk wat leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Het dorp staat bekend om zijn visrestaurants, Porto Moniz is hierdoor misschien wel de beste plaats om de lokale specialiteit van Madeira de zwarte degenvis met banaan te proberen. Deze combinatie lijkt in eerste instantie een hele vreemde, maar valt zeker niet tegen.

De bekendste bezienswaardigheid van Porto Moniz zijn echter de vulkanische baden. Degene die nu gelijk aan heerlijk warme thermale baden denken komen bedrogen uit. De baden zijn namelijk alleen gevormd door lava en gevuld met water uit de Atlantische Oceaan. Het grote voordeel van zwemmen in deze baden is echter dat je geen last heb van de enorme golven die aan de noordzijde van Madeira voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat de baden iets sneller opwarmen.

Als je een bezoek brengt aan Porto Moniz vergeet dan zeker niet even het hoger gelegen centrum van het dorp te bezoeken en het uitkijkpunt Miradoura da Santa. Je hebt er een prachtig uitzicht over het dorp Porto Moniz en zijn vulkanische baden.

Hier ligt Porto Moniz

Weersverwachting Porto Moniz

vandaag
21° / 18°
morgen
20° / 18°
7 dec
21° / 19°
8 dec
20° / 12°
9 dec
20° / 12°
Meer weer van Porto Moniz op klimaatinfo.nl

Meer informatie