Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Noosa

Noosa is een populaire vakantiebestemming gelegen aan de Sunshine Coast in de staat Queensland, Australië. Je komt hier voor het Noosa National Park, voor de stranden en voor het gezellige dorp Noosa.

Inmiddels is Noosa een moderne badplaats met veel verschillende wijken. Wil je echt nog dat dorpsgevoel, veel sfeer en een stukje historie ga dan naar de wijk ‘Noosa Heads’  in het bijzonder Hasting Street en omgeving. Dit is een van de straten die gesticht is door de eerste Europese bewoners in de tweede helft van de 19e eeuw. Ze kwamen hier niet voor de mooie stranden maar voor de houtkap. Dat veranderde al snel en op historische foto’s, die in het dorp te zien zijn, uit 1930 is Hasting Street goed te herkennen. Vanwege de centrale locatie en de makkelijke toegang tot het strand was dit de plek waar de eerste hotels, restaurants en op toeristen gerichte winkels kwamen. Dat is nu nog steeds zo.

Hasting Street is echt sfeervol en je kan er leuk winkelen. Van beachwear tot kunst, er is van alles te krijgen. Wel voornamelijk gericht op het hogere segment. Ook vind je hier prima restaurants en enkele (luxe) kleinschalig hotels. Dat de natuur niet ver weg is merk je wanneer er opeens een bush Turkey door de winkelstraat wandelt.

Er zijn meerdere “heritage” gebouwen in Noosa Heads. Sommige zijn echt oud zoals ‘Halse Lodge’ een houten gebouw waarvan de oudste delen uit 1880 stammen en waar tegenwoordig een YHA Hostel in zit. Terwijl andere gebouwen zoals ‘The Hastings’ op de lijst staan vanwege andere reden, zo waren dit een van de eerste pre-fab gebouwen in Australië. Als architectuurliefhebber moet je uitkijken naar het Noble House van Gabriel Poole.

Hier ligt Noosa

Weersverwachting Noosa

vandaag
20° / 12°
morgen
22° / 9°
15 jun
22° / 10°
16 jun
20° / 11°
17 jun
20° / 10°
Meer weer van Noosa op klimaatinfo.nl

Meer informatie