Weersverwachting Tortuguero

vandaag
29° / 27°
morgen
29° / 27°
30 sep
29° / 28°
1 okt
29° / 28°
2 okt
29° / 28°

Tortuguero

Waar ligt Tortuguero?

Externe links

Om in Tortuguero te komen kun je of het vliegtuig nemen of de boot nemen vanaf la Pavona. Na een bootreis van ongeveer 60 min kom je aan in het kleine dorpje.

Wie Tortuguero bezoekt kan in de zomermaanden de enorme zeeschildpadden bekijken die hier hun eieren komen leggen op het strand. Of een rondvaart doen door het nationale park en dieren gaan spotten. De lokale bevolking verzorgt hier de rondleidingen en weten ontzettend veel over de natuur in de omgeving. In het moeras achtige gebied kun je veel soorten vogels spotten zoals toekans en ara’s. Er wonen ook slingerapen, brulapen en kaaimannen

Het dorpje bestaat uit huisjes op palen langs het water en kleine gekleurde huisjes op het eiland tussen de zee en de rivier in. Ook zijn er in het dorp enkele kleine restaurantjes en winkeltjes voor de toeristen. Dit is echter wel vrij beperkt. De meeste bezoekers van Tortuguero eten en slapen in hun hotel wat vaak alleen via het water te bereiken is. Verblijven in het Tortuguero nationaal park is erg rustgevend. Je hebt hier niet overal verbinding met je mobiel en zeker niet overal internet. Met het vallen van de avond komt de hele omgeving tot leven. Dat komen er uit het tropisch regenwoud ineens overal geluiden. Veel hotels zijn hier lodges en daar hoor je ook ’s nacht in je bedje alle geluiden van de jungle. Je kunt in het gebied ook ’s nachts rondleidingen krijgen. Je gaat dan in het donker het regenwoud in en de dieren bekijken die ’s nachts actief zijn.

Foto's van Tortuguero