Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tortuguero

Tortuguero is een piepklein dorpje in het Tortuguero Nationaal park. Vroeger leefden de inwoners van het dorp voornamelijk van de jacht en houtkap van tropisch hardhout. Sinds 1975 is het gebied uitgeroepen tot nationaal park.

Sinds het gebied een natuurpark is geworden zet de bevolking van het dorp zich in voor natuurbescherming. Het dorpje is het enige enigszins bewoonde deel van het nationaal park. Wil je het nationaal park verkennen, per boot, te voet of met de kano dan dien je een ticket te kopen bij het ticketoffice in het dorp. Alle opbrengsten stromen weer terug naar de lokale bevolking. Ze worden gebruikt voor de lokale school. De bedoeling is alle inwoners ook weer werk te geven in het gebied. Op die manier blijven de inwoners actief betrokken bij de bescherming van het gebied.

Om in Tortuguero te komen kun je of het vliegtuig nemen of de boot nemen vanaf la Pavona. Na een bootreis van ongeveer 60 min kom je aan in het kleine dorpje.

Wie Tortuguero bezoekt kan in de zomermaanden de enorme zeeschildpadden bekijken die hier hun eieren komen leggen op het strand. Of een rondvaart doen door het nationale park en dieren gaan spotten. De lokale bevolking verzorgt hier de rondleidingen en weten ontzettend veel over de natuur in de omgeving. In het moeras achtige gebied kun je veel soorten vogels spotten zoals toekans en ara’s. Er wonen ook slingerapen, brulapen en kaaimannen

Het dorpje bestaat uit huisjes op palen langs het water en kleine gekleurde huisjes op het eiland tussen de zee en de rivier in. Ook zijn er in het dorp enkele kleine restaurantjes en winkeltjes voor de toeristen. Dit is echter wel vrij beperkt. De meeste bezoekers van Tortuguero eten en slapen in hun hotel wat vaak alleen via het water te bereiken is. Verblijven in het Tortuguero nationaal park is erg rustgevend. Je hebt hier niet overal verbinding met je mobiel en zeker niet overal internet. Met het vallen van de avond komt de hele omgeving tot leven. Dat komen er uit het tropisch regenwoud ineens overal geluiden. Veel hotels zijn hier lodges en daar hoor je ook ’s nacht in je bedje alle geluiden van de jungle. Je kunt in het gebied ook ’s nachts rondleidingen krijgen. Je gaat dan in het donker het regenwoud in en de dieren bekijken die ’s nachts actief zijn.

Hier ligt Tortuguero

Weersverwachting Tortuguero

vandaag
28° / 28°
morgen
28° / 28°
7 dec
28° / 28°
8 dec
28° / 27°
9 dec
28° / 27°
Meer weer van Tortuguero op klimaatinfo.nl

Meer informatie