Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Anghiari

Anghiari is een prachtig middeleeuws stadje in de provincie Arezzo in Toscane. Net als veel andere dorpen in deze regio behoort Anghiari tot de mooiste dorpen van Italië. Het dorp staat op de lijst van I Borghi Piú belli d’Italia waarop de mooiste dorpen van Italië te vinden zijn.

Anghiari is waarschijnlijk ontstaan in het begin van de elfde eeuw. De omwalling van de stad is ongeveer 150 jaar later aangebracht nadat de stad verwoest was door aanvallen vanuit het naburig gelegen Arezzo. De belangrijkste historische gebeurtenis in Anghiari vind plaats in 1440. Dan vind hier de slag van Anghiari plaats tussen de pauselijk en Florentijnse troepen en het Milanese leger. Het was Leonardo da Vinci die deze gebeurtenis op de muren van het Palazzo Vecchio in de zaal van vijfhonderd schilderde. Deze fresco is echter verloren gegaan tijdens een verbouwing van het paleis. De fresco wordt ook wel de verloren Leonardo da Vinci genoemd. Gelukkig hebben enkele andere schilders waaronder Pieter Paul Rubens kopieën van de fresco gemaakt zodat we weten hoe het er uitgezien moet hebben. In het museum over deze veldslag kom je alles te weten over deze boeiende geschiedenis.

De stadsmuren van Anghiari behoren tot de indrukwekkendste van deze regio. De muren zijn tientallen meters hoog en je hebt een fantastisch uitzicht over de omliggende vallei. Gelukkig hoef je niet de stadmuren niet zelf te beklimmen want er gaat vanaf de parkeerplaats een lift. In het dorp zelf zijn nog genoeg steile trappen en hoogtemeter te overwinnen maar de eerste krijg je door de lift gratis.

Eén van de mooiste pleinen van Anghiari is het Piazza del Popolo. Op dit plein is onder meer het Palazzo Pretorio en het Antio Rocca terug te vinden. Het Palazzo Pretoria is tegenwoordig in gebruik als stadhuis. Op de gevel zijn de verschillende wapenschilden van de vroegere heersers van de stad te vinden. Andere bezienswaardigheden in Anghiari zijn het Baldaccio plein, galerij Girolamo Magi en het stadstheater Ricomposti.

Hier ligt Anghiari

Weersverwachting Anghiari

vandaag
14° / 6°
morgen
13° / 4°
19 apr
14° / 7°
20 apr
12° / 5°
21 apr
10° / 5°
Meer weer van Anghiari op klimaatinfo.nl

Meer informatie