Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Barga

Barga is voor Toscaanse begrippen een redelijk groot dorp in het noordelijke deel van de provincie Lucca. Het dorp bestaat net als veel dorpen uit twee delen een nieuw en een oud deel. Barga staat op de lijst van I Borghi Piú belli d’Italia.

Het oude deel van Barga is nog bijna in zijn geheel ommuurd. Binnen deze stadsmuren is ongeoorloofd verkeer niet toegestaan. Bij de stadspoort is een grote parkeerplaats te vinden waar je tegen betaling de auto kwijt kunt. Eenmaal onder de stadspoort Reale doorgelopen lijkt het alsof je een stap terug in het verleden hebt gedaan. Het dorp is waarschijnlijk al gesticht voor onze jaartelling maar over de vroegste geschiedenis van Barga is niet heel veel bekend. Wel weten we dat in de middeleeuwen het dorp behoorde tot Lucca maar zich later bij Florence voegde. In deze periode was Barga een belangrijke handelspost.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is te vinden op het hoogste punt van Barga. Hier staat namelijk de Duomo van Braga ook wel bekend als de Chiesa del Mille. Deze prachtige kerk is gebouwd tussen de elfde en zestiende eeuw. Kijk in de kerk ook even naar het houten beeld achter het altaar. Dit is een beeld uit de twaalfde eeuw van Sint Christoffel de patroonheilige van Barga. Het mooiste van de Chiesa is echter het fantastische uitzicht dat je hebt van het pleintje voor de kerk. Achter op het grasveld van kerk staat het Palazzo Pretoria waar tegenwoordig het stadsmuseum is gevestigd.

Andere bezienswaardigheden in het dorp zijn de Chiesa San Fransicus en de Chiesa Ss. Crocefisso. De laatste heeft een prachtige barok interieur met veel bladgoud en kunstig stucwerk. Om bij te komen van deze indrukken kun je het beste je weg zoeken naar Piazza Salvi hier zijn namelijk de meeste restaurants en barretjes van het dorp te vinden. Op dit plein is eveneens het toeristisch informatiecentrum te vinden.

Hier ligt Barga

Weersverwachting Barga

vandaag
9° / -1°
morgen
14° / 4°
1 dec
14° / 12°
2 dec
12° / 3°
3 dec
6° / -1°
Meer weer van Barga op klimaatinfo.nl

Meer informatie