Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bolgheri

Wijnkenners hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen wat Bolgheri is en waar dit dorp ligt. Zij weten dat dit mooie dorp in een van de beroemdste wijngebieden van Toscane en heel Italië ligt.

Bolgheri is een klein dorp dat zijn oorsprong kent in de middeleeuwen. Dat is op verschillende manieren terug te zien: de kern van het plaatsje kent een stratenpatroon dat duidelijk uit de middeleeuwen stamt en het Castello di Bolgheri laat er wat betreft bouwstijl geen twijfel over bestaan dat het vele jaren geleden ontworpen en gebouwd is. Het kasteel staat bekend om zijn historische betekenis, architectonische pracht en als de thuisbasis van een belangrijke Italiaanse adellijke familie, de Graven van Gherardesca. Tegenwoordig wordt het Castello di Bolgheri niet meer bewoond door de adellijke familie, maar is het opengesteld voor het publiek.

De regio Bolgheri staat vooral bekend om zijn rode wijnen, met name de beroemde “Bolgheri DOC” en “Bolgheri Superiore” wijnen, die tot de beste van Italië behoren. In en rond het dorp kun je wijnhuizen en wijnlokalen bezoeken waar je de uitmuntende Bolgheri-wijnen kunt proeven. Het beste combineer je dit met de uitermate smaakvolle gerechten en hapjes die je erbij kunt laten serveren. Op deze plek in Toscane weten ze als geen ander hoe foodpairing de sterke eigenschappen van wijnen kunnen beklemtonen. Voor de meer complexe regionale rode wijnen hebben ze niet voor niets krachtigere smaken zoals wild zwijn op de kaart staan.

Blijf overnachten in Bolgheri

Wijn drinken en autorijden is niet de allerbeste combinatie. Als je alle wijn die je proeft consequent uitspuugt, is er geen probleem. In de andere gevallen is het aan te raden om in Bolgheri te overnachten als er niemand de ‘Bob’ is. In en rond Bolgheri kun je in verschillende kleinschalige accommodaties overnachten. Wij waren zeer gecharmeerd van de schitterend ingerichte Toscaanse kamers van Strada Giulia 16 in het centrum van Bolgheri.

Is deze accommodatie te duur of niet beschikbaar? Via booking.com kun je andere accommodaties in Bolgheri zoeken en boeken.

Bolgheri is meer dan wijn en lekker eten. Het dorp is charmant, biedt prachtige uitzichten over de omgeving en telt een aantal leuke winkeltjes waar je regionale producten en leuke souvenirs kunt kopen. Tijdens een bezoek aan Bolgheri zul je vrijwel zeker kennismaken met een bijzondere bezienswaardigheid: de Viale dei Cipressi. Deze bijna vijf kilometer lange laan vormt de toegangsweg tot het dorp. Langs weerskanten van de weg staan enorme cipressen: meer dan tweeduizend in totaal. Wie goed oplet, die ziet dat deze schitterende bomen genummerd zijn.

Andere bezienswaardigheden van Bolgheri zijn het Oratori di San Guido, het wijnkasteel Tenuta San Guido en de Chiesa dei Santi Giacomo e Cristoforo. Tenuta San Guido is er dankzij de door hen gemaakte Sassicaia wijn grotendeels verantwoordelijk voor dat Bolgheri internationaal beroemd is vanwege de hier geproduceerde wijnen. De Oratori di San Guido is een ruim driehonderd jaar oude tempel die bij het begin van de Viale dei Cipressi staat. Toen wij Bolgheri bezochten was deze bidkapel omringd door een kleurrijk lavendelveld.

Hier ligt Bolgheri

Weersverwachting Bolgheri

vandaag
30° / 20°
morgen
31° / 19°
15 jul
32° / 19°
16 jul
31° / 19°
17 jul
31° / 19°
Meer weer van Bolgheri op klimaatinfo.nl

Meer informatie