Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Buonconvento

Buonconvento is een klein dorpje in het centraal zuidelijke deel van Toscane . Buonconvennto behoort tot de mooiste dorpjes van Italië. Het dorp is opgenomen op de “I Borghi Piú belli d’Italia”, een lijst met de mooiste dorpjes van Italië.

Buonconvento is een klein dorpje dat nog voor een deel ommuurd is door de oude stadsmuren. Deze stadsmuren stammen uit de dertiende eeuw en hebben de tand des tijd behoorlijk goed doorstaan. De enige fysieke veranderingen die er zijn is dat er in de negentiende eeuw enkele huizen in de stadpoort gebouwd zijn en dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een deel van de stadsmuren zijn vernield. In enkele huizen die tegen de stadsmuren zijn aangebouwd zijn tegenwoordig restaurants te vinden waar je in de zomermaanden heerlijk op het terras kunt genieten van al het goede wat deze schitterende Italiaanse regio te bieden heeft.

De belangrijkste straat van Buonconvento is de Via Soccini. Deze historische straat verdeeld het dorp in tweeën en loopt van één van de stadspoorten tot het einde van het historische deel. Aan deze straat zijn onder andere Palazzo Ricci-Soncini, de kerk SS. Pietro en Paolo en het Palazzo Farmentani te vinden.

Bijzonder in Buonconvento zijn de art nouveau gebouwen. Deze kunststroming die in Italië ook wel liberty wordt genoemd is duidelijk herkenbaar op sommige palazzo’s en huizen. Ondanks dat de stijl hier een andere naam heeft zijn de verschiillende bloemmotieven en andere organische vormen goed herkenbaar uit de art nouveau. Het verschil tussen art nouveau en liberty is dat er in liberty ook de klassieke stijlen gehanteerd werden waardoor er een bijzondere mix ontstaat van twee verschillende bouwstijlen. Het mooiste voorbeeld hiervan Palazzo Ricci-Soncini dat in het begin van de twintigste eeuw in opdracht van de familie Ricci werd gerenoveerd.

Hier ligt Buonconvento

Weersverwachting Buonconvento

vandaag
26° / 9°
morgen
27° / 11°
20 mei
25° / 17°
21 mei
23° / 15°
22 mei
19° / 11°
Meer weer van Buonconvento op klimaatinfo.nl

Meer informatie