Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Canneto

Canneto is een klein dorpje in de gemeente Monteverdi Marittimo in de provincie. Het kleine ligt in het centraal westelijke deel van de regio Toscane. Ondanks dat het dorp niet veel groter is dan enkele straten is een bezoek aan Canneto meer dan de moeite waard.

Toegegeven, Canneto is niet een dorp waar je enkele uren voor in de auto gaat zitten maar kom je er in de buurt dan loont het om een klein stukje om te rijden en een kleine wandeling te maken door de historische straatjes van het dorp. Het belangrijkste verschil tussen Canneto en de bekendere dorpen in Toscane is het ontbreken van hordes toeristen. Dit dorp is nog van de Italianen en beter gezegd van de inwoners van het dorp die maar vreemd opkeken toen er een paar toeristen met een fotocamera door hun dorp aan het wandelen waren.

Canneto is deel nog in het bezit van zijn oude stadsmuren. Deze zijn minder indrukwekkend dan je van veel andere plaatsen en dorpen in Toscane gewend bent maar ze verkeren nog in een uitstekende staat. Om het historische deel van dorp binnen te komen moet je onder een oude stadspoort doorlopen die tevens dienst doet als uitkijktoren. Het historische centrum van Canneto is erg klein en bestaat uit niet meer dan twee parallel lopende straten. Tussen deze twee straten is de belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp te vinden de chiesa San Lorenzo. Deze simpele maar mooie kerk is gebouwd in de middeleeuwen en verkeert nog steeds in uitstekende staat.

Net buiten de stadsmuren staat een borstbeeld van Victor Emanuel de Tweede, de eerste koning van het verenigd Italië. Het standbeeld werd aan het begin van de twintigste eeuw geplaatst ter ere van deze populaire koning.

Hier ligt Canneto

Weersverwachting Canneto

vandaag
12° / 7°
morgen
15° / 8°
1 dec
18° / 15°
2 dec
16° / 8°
3 dec
9° / 3°
Meer weer van Canneto op klimaatinfo.nl

Meer informatie