Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Certaldo Alto

Certaldo Alto is het hoger gelegen deel van het stadje Certaldo en is een van de pittoreskste dorpjes van Toscane. Het is het geboortedorp van Boccaccio, de schrijver van de Decamerone.

Het hoger gelegen deel van Certaldo bestaat uit niet meer dan enkele straten en middeleeuwse huizen. Om Certaldo Alto te kunnen bereiken zal je een stevige wandeling heuvelop moeten maken of de kabelbaan gebruiken. Voor iets meer dan een euro koop je een retourtje en word je bijna op het hoogste punt van het dorp afgezet. Als je uit de kabelbaan stapt, zie je aan de linkerkant de Porta Alberti, een van de toegangspoorten liggen. Rechts loop je verder het dorp in. Na vijftig meter sla je linksaf de Via Giovanni Boccaccio in waar je de verschillende bezienswaardigheden van het dorp tegenkomt.

Loop je de Via Giovanni Boccaccio helemaal uit dan kom je uit bij het voormalige stadspaleis van Certaldo  Palazzo Pretorio, wat tegenwoordig dienstdoet als galerie en museum. Vooral de oude muurschilderingen in de verschillende vertrekken en op de buitenplaats zijn erg mooi. Heb je een entreekaartje voor dit museum, dan kun je ook de Chiesa dei Santi Tommaso e Prospero en het Casa Boccaccio bezoeken. In het Casa Boccaccio kom je een klein museum tegen en verschillende stijlkamers. Het hoogtepunt van het bezoek is het uitzicht vanaf de toren van het huis. In de Chiesa dei Santi Jacopo e Filippo die iets verderop ligt komen we het graf tegen van Boccaccio.

Een groot deel van de historische stadsmuur van Certaldo Alto is nog steeds intact, net als de drie stadspoorten. Bij een van de stadspoorten herkennen we het wapenschild van de familie de’Medici. Ook op het Palazzo Pretorio zien we verschillende wapens van bekende en onbekende Toscaanse families, de ene nog kleurrijker en uitbundiger dan de ander.

Hier ligt Certaldo Alto

Weersverwachting Certaldo Alto

vandaag
32° / 21°
morgen
34° / 18°
15 jul
36° / 18°
16 jul
33° / 19°
17 jul
34° / 19°
Meer weer van Certaldo Alto op klimaatinfo.nl

Meer informatie