Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cetona

Cetona is een klein dorp in de regio Toscane in de provincie Siena niet ver van de grens met de regio Umbrië. Cetona staat op de lijst met mooiste dorpjes van Italië de “I Borghi Piú belli d’Italia”. Er zijn in Cetona opvallend veel smalle en nauwe historische straatjes te vinden.

De omgeving van Cetona wordt al bewoond sinds de zesde of zevende eeuw voor Christus indertijd waren het de Etrusken die hier kleine nederzettingen hadden. Pas in de twaalfde eeuw na Christus komen we Cetona tegen in de geschiedenisboekjes. In het begin van de twaalfde eeuw wordt er melding gemaakt van het kasteel van Cetona. In diezelfde eeuw wordt Cetona na een hevige strijd met Siena toegevoegd aan de republiek Orvieto. In het begin van de vijftiende eeuw wordt Cetona weer verkocht aan Siena. Later wordt Cetona onderdeel van het Groothertogdom Toscane waarna een periode van welvaart begint voor het stadje.

Het belangrijkste plein van Cetona is het Piazza Garibaldi. Aan dit plein zijn enekele winkels en bars te vinden. Eenmaal in de week is hier tevens de markt te vinden. Vanaf dit plein kun je via verschillende smalle straten en trappen een wandeling door het dorp maken. Als je de weg naar boven volgt zal je uiteindelijk uitkomen bij het “La Rocca” een oud kasteel in het midden van het dorp. Dit kasteel is jammer genoeg niet toegankelijk voor publiek maar vanaf hier heb je wel een schitterend uitzicht over de regio.

Andere bezienswaardigheden in Cetona zijn de Chiesa SS. Trinnita, dat helaas ook niet altijd voor publiek is geopend, Het palazzo di Giustizia waar momenteel de politie zijn intrek in heeft genomen en Palazzo Minutello dat tegenwoordig dienst doet als gemeentehuis. Cetona is niet het allermooiste dorp in Cetona maar een wandeling door de verlaten straatjes van het dorp nemen je mee naar lang vervlogen tijden.

Hier ligt Cetona

Weersverwachting Cetona

vandaag
10° / 5°
morgen
7° / 2°
7 dec
8° / 1°
8 dec
7° / 1°
9 dec
8° / 2°
Meer weer van Cetona op klimaatinfo.nl

Meer informatie