Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cortona

Cortona is een kleine stad in zuidoostelijke deel van de regio Toscane in de provincie Arezzo. Hoewel het officieel een stad is en dus eigenlijk niet tot de mooiste dorpjes van Toscane kan behoren. Hebben we Cortona toch opgenomen op deze lijst.

Dit heeft voornamelijk te maken met het gevoel dat Cortona uitstraalt geen enkel moment heb je het gevoel dat je door een stad loopt. Daarnaast heeft Cortona alle fysieke kenmerken van een dorp.
Cortona is al een oude stad en misschien wel de vroegst bewoonde heuvel van deze regio. Het waren de Etrusken die de stad stichten lang voor onze jaartelling. Van deze vroegste bewoning is Cortona niet veel meer te vinden. De meeste gebouwen en bezienswaardigheden stammen uit de middeleeuwen. Wel zijn er behoorlijk wat bodemvondsten gedaan uit de Etruskische en Romeinse periode. Deze vondsten zijn tegenwoordig te zien in het museo dell’Academia Etrusca dat in Palazzo Pretoria is gevestigd.

De belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van Cortona is de Santuario di Santa Margarite. Deze kerk is opgedragen aan Margaretha van Cortona beschermheilige van de prostituees. Haar gebalsemde lichaam is te zien in de kerk. Om de Santuario di Santa Margarite moet je wel een behoorlijk lange en steil weg naar boven volgen. Het pad doet tevens dienst als kruisweg. Eenmaal bij de kerk aangekomen zal je zien dat je nog lang niet op het hoogste punt van de stad bent belandt. Op het hoogste punt staat namelijk het Fortezza Medicea di Girifalco. Deze prachtige burcht is beperkt geopend voor het publiek.

Andere bezienswaardigheden in het Cortona zijn de Chiesa San Francesco, de Chiesa del Gesú en het stadhuis aan het Piazza della Republica. Er zijn in het stadje opvallend veel Amerikaanse toeristen te vinden. Dit komt door de schrijfster Frances Mayes die een huis kocht in Cortona en hierover een boek schreef.

Hier ligt Cortona

Weersverwachting Cortona

vandaag
11° / 4°
morgen
16° / 8°
1 dec
18° / 14°
2 dec
14° / 7°
3 dec
7° / 0°
Meer weer van Cortona op klimaatinfo.nl

Meer informatie