Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ghivizzano

Een klein maar bijzonder dorpje in de provincie Lucca is Ghivizzano. Het dorp is niet veel groter dan enkele straten, maar als je in de buurt bent mag je het zeker niet overslaan.

Voor de ingang van het oude dorp dat in zijn geheel autovrij is, is een grote parkeerplaats te vinden. Je kunt hier gratis je auto kwijt. Van de parkeerplaats loop je via een oude stadspoort het dorpje binnen. Het eerste wat opvalt is de enorme stenen muur in het dorp. Deze stenen muur behoord tot het kasteel van Ghivizzano. Dit kasteel is samen met de bijbehorende toren het belangrijkste gebouw van het dorp. Het kasteel is jammer genoeg niet altijd geopend voor het publiek, maar op de dagen dat de deuren geopend zijn kun je een kijkje gaan nemen op de oude toren. Vanaf de toren heb je een schitterend uitzicht over het nieuwe deel van Ghivizzano en de omgeving.

 

Op de dagen dat het kasteel gesloten is moet je het doen met het uitzicht vanaf het plein voor de Chiesa Pierto e Paolo. Dit uitzicht is ook zeer de moeite waard al is het wel een hele klim naar boven toe.

De mensen die in het dorp wonen zijn wel gewend aan de toeristen die door de smalle straatjes aan het struinen zijn en groeten je vriendelijk in het voorbij gaan. Wij hebben zelf geen restaurants of barretjes in het oude deel van de stad kunnen vinden, ze schijnen er wel te zijn maar ontdekten wel dat er in het kasteel af en toe feesten en partijen georganiseerd worden. Let ook even op de lift die naar het kasteel gaat.

Hier ligt Ghivizzano

Weersverwachting Ghivizzano

vandaag
25° / 14°
morgen
24° / 13°
29 mei
24° / 14°
30 mei
24° / 14°
31 mei
25° / 12°
Meer weer van Ghivizzano op klimaatinfo.nl

Meer informatie