Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Giglio Castello

Giglio Castello is te vinden op het hoogste punt van het eiland Giglio. Dit eiland ligt op ongeveer een uurtje varen voor de kust van Toscane. Vanuit het havenplaatsje Giglio Porto kun je met een bus naar het dorp toe.

Vanaf Giglio Porto is het ongeveer vijf kilometer naar Giglio Castello een busritje zal ongeveer tien minuten in beslag nemen. Wil je echter meer van het eiland zien dan is het ook mogelijk om de tocht naar boven te voet af te leggen. Er lopen twee verschillende wandelpaden naar het dorp toe. Om deze paden te kunnen lopen moet je wel over goed schoeisel beschikken. Vermoed je dat deze tocht wat te zwaar is dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om de tocht terug naar beneden te voet af te leggen. Eenmaal bij Giglio Castello aangekomen is het eerste wat opvalt de immense stadsmuur.

Deze stadsmuur is tegelijkertijd met het kasteel Rocca Aldobranesca gebouwd in de zestiende eeuw. De stadspoorten bij de hoofdingang van het dorp zijn gebouw op massieve granietenrotsblokken waardoor deze een erg indrukwekkende uitstraling krijgen. Eenmaal binnen de stadspoorten kun je er niet omheen dat Giglio Castello de belangrijkste toeristische bezienswaardigheid is van het eiland. Overal zijn er toeristische winkeltjes te vinden waar allerlei souvenirs verkocht worden.

De stadsmuren van Giglio Castello worden slechts onderbroken door de drie stadspoorten en door enkele ronde torens. Enkele van deze toren kunnen beklommen worden. Vanaf deze torens heb je een prachtig uitzicht over Giglio en de Tyrreense Zee

Het belangrijkste religieuze gebouw van het dorp is de chiesa San Pietro Apostolo. Deze stamt uit de vijftiende eeuw maar heeft in de achttiende eeuw een complete metamorfose gekregen.

Hier ligt Giglio Castello

Weersverwachting Giglio Castello

vandaag
28° / 26°
morgen
27° / 26°
21 jul
28° / 26°
22 jul
28° / 23°
23 jul
28° / 27°
Meer weer van Giglio Castello op klimaatinfo.nl

Meer informatie