Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Sassa

La Sassa is een klein dorpje in de provincie Pisa in het westelijke deel van Toscane. Het dorpje ligt bovenop een hoge heuvel niet ver van de Tyrreense Zee vandaan. Vanaf het dorp heb je een prachtig uitzicht over de omliggende valleien.

Op heldere dagen heb je zelfs een goed zicht op de zee en de eilanden die voor de Toscaanse kust liggen. Dit fantastische uitzicht is de belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp. La Sassa is een klein dorp dat onderdeel is van de gemeente Montecatini Val di Cecina. Sassa wordt voor het eerst in de geschiedenis boeken genoemd in het begin van de twaalfde eeuw. Verschillende opgravingen in de omgeving van het dorp hebben echter aangetoond dat de geschiedenis van het dorp nog veel verder terug gaat en dat het zeer waarschijnlijk is dat de Etrusken al op deze plaats woonden. Van deze bewoning is op enkele bodemvondsten na echter geen bewijs gevonden.

Door de verschillende oorlogen die gevoerd werden in het begin van de vijftiende werd La Sassa bijna helemaal verwoest. Ook de chiesa di San Martino uit de elfde eeuw bleef niet gespaard en werd vrijwel geheel verwoest. Aan het einde van de achttiende eeuw heeft de kerk een fikse verbouwing ondergaan. Alleen het oudste deel van de kerk, de apsis herinnert nog aan de oude kerk uit de elfde eeuw.

Het Oratorio del Redentore oftewel de kapel van de verlosser is een kleine kapel waar een beeld van de verlosser te vinden is. Dit beeld is, volgens de legende gevonden door jagers in het bos die het meebrachten naar La Sassa. De volgende dag was het beeld op mysterieuze wijze ontsnapt en terug gekeerd naar het bos. De inwoners van La Sassa hoorden dit en gingen het beeld in een processie ophalen en plaatsen het in de kapel maar ditmaal werd zijn voet vastgemaakt. Sindsdien worden er allerlei wonderen aan het beeld toegeschreven.

Hier ligt La Sassa

Weersverwachting La Sassa

vandaag
11° / 4°
morgen
10° / 3°
7 dec
10° / 1°
8 dec
8° / 3°
9 dec
10° / 3°
Meer weer van La Sassa op klimaatinfo.nl

Meer informatie