Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Loro Ciuffenna

Loro Ciuffenna is één van de mooiste dorpjes in de regio Toscane. Dit is het dorp niet; omdat er een mooie kerk staat of omdat de oude stadsmuren nog in tact zijn. Loro Ciuffenna behoort tot de mooiste dorpen van Italië omdat het op een kloof is gebouwd.

Door deze kloof loopt de rivier de Ciuffenna. Dit riviertje komt uiteindelijk uit in de Arno waar hij via Florence en Pisa naar de Middellandse Zee stroomt. Loro Ciuffenna grenst tevens aan het Prato Magno gebergte, een uitloper van de Apennijnen. De bijzondere ligging van het dorp zorgt ervoor dat Loro Ciuffenna op de lijst met mooiste dorpen van Italië terecht is gekomen en na een bezoek aan dit bijzondere dorp kunnen we dit alleen maar beamen. Het dorp stond tot de negentiende eeuw bekend onder de naam Loro, maar in de negentiende eeuw werd de naam van de rivier aan het dorp toegevoegd.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Loro Ciuffenna is de middeleeuwse brug over de Arno. Aan deze brug heeft waarschijnlijk aan het begin gestaan van het dorp, maar hierover is niet heel veel bekend. Er wordt gedacht dat de brug er al was in de tijd van de Etrusken, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dit nog steeds dezelfde brug is. Het is overigens wel een aanrader om de brug mee te nemen tijdens je wandeling door het dorp want het uitzicht vanaf deze brug is erg mooi.

Er is in Loro Ciuffenna de oudste nog steeds werkende watermolen van Toscane te vinden. Dat betekent als het waterpeil van de Ciuffenna hoog genoeg is dan wordt de molen in werking gesteld. Tegenwoordig is dat hoofdzakelijk om kastanjemeel te maken voor de kastanjepolenta één van de lokale specialiteiten van het dorp. In het dorp is tevens één van de oudste kerken van de omgeving te vinden; de Pieve di San Pietro. De oudste delen van deze kerk stammen uit de tweede helft van de achtste eeuw.

Hier ligt Loro Ciuffenna

Weersverwachting Loro Ciuffenna

vandaag
15° / 7°
morgen
14° / 6°
19 apr
15° / 8°
20 apr
12° / 6°
21 apr
11° / 5°
Meer weer van Loro Ciuffenna op klimaatinfo.nl

Meer informatie