Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montaione

Montaione is een mooi dorpje in het hart van de Italiaanse regio Toscane. Het dorp is prachtig gelegen in het glooiende Toscaanse landschap tussen de wijngaarden, cipressen en oude loofbossen.

Montaione is een klein dorp met iets minder dan vierduizend inwoners op de top van een heuvel. Door de historische waarde van het dorp, is het terug te vinden de lijst van “I Borghi Piú belli d’Italia”, waarop de allermooiste dorpen van Italië staan. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de tijd van de Etrusken en Romeinen, maar het zou pas echt een belangrijke rol innemen vanaf de dertiende eeuw. In deze periode werd Montaione bekend vanwege zijn glasblaaskunst. In het historisch museum van Montaione kom je alles te weten over de lange bijzondere geschiedenis van het dorp.

Volgens een legende is het dorp gesticht door een edelman Ajone uit Volterra, die op bezoek was in de bossen rondom het huidige Monatione. Hij ontmoette er een vrouw die huilde om haar ontvoerde dochter Figline. Nadat hij haar had bevrijd uit de handen van Gambasso, trouwde hij met haar en stichtte het dorp “Monte Anjone” en het kasteel Figline.

De bekendste bezienswaardigheid van Montaione is niet in het dorp te vinden, maar in de bossen rondom het dorp; het Klooster van Vivaldo. Dit kerkelijke complex bestaat uit verschillende kleine kapellen waarbinnen op verschillende manieren bekende verhalen uit de bijbel verbeeld worden. Het complex heeft wel iets weg van de Sacro Monti in Piëmont en Lombardije die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Het hele complex is gebouwd rondom de plaats waar het lichaam van Vivaldo da San Gimgnano is gevonden.

Het oudste kasteel van de stad is Castello di Figline, waarvan de oudste delen uit de twaalde eeuw stammen. In de omgeving van Mantaione zijn verschillende oude kastelen en gehuchten opgeknapt en omgetoverd tot vakantiehuizen en resorts. De rustieke omgeving van Montaione zorgt ervoor dat je er een ultieme vakantie-ervaring zal beleven.

Hier ligt Montaione

Weersverwachting Montaione

vandaag
17° / 7°
morgen
19° / 9°
26 mrt
18° / 8°
27 mrt
17° / 8°
28 mrt
16° / 4°
Meer weer van Montaione op klimaatinfo.nl

Meer informatie