Weersverwachting Montaione

vandaag
11° / 1°
morgen
10° / 4°
21 jan
10° / 1°
22 jan
6° / -2°
23 jan
6° / -2°

Montaione

Waar ligt Montaione?

Externe links

Volgens een legende is het dorp gesticht door een edelman Ajone uit Volterra, die op bezoek was in de bossen rondom het huidige Monatione. Hij ontmoette er een vrouw die huilde om haar ontvoerde dochter Figline. Nadat hij haar had bevrijd uit de handen van Gambasso, trouwde hij met haar en stichtte het dorp “Monte Anjone” en het kasteel Figline.

De bekendste bezienswaardigheid van Montaione is niet in het dorp te vinden, maar in de bossen rondom het dorp; het Klooster van Vivaldo. Dit kerkelijke complex bestaat uit verschillende kleine kapellen waarbinnen op verschillende manieren bekende verhalen uit de bijbel verbeeld worden. Het complex heeft wel iets weg van de Sacro Monti in Piëmont en Lombardije die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Het hele complex is gebouwd rondom de plaats waar het lichaam van Vivaldo da San Gimgnano is gevonden.

Het oudste kasteel van de stad is Castello di Figline, waarvan de oudste delen uit de twaalde eeuw stammen. In de omgeving van Mantaione zijn verschillende oude kastelen en gehuchten opgeknapt en omgetoverd tot vakantiehuizen en resorts. De rustieke omgeving van Montaione zorgt ervoor dat je er een ultieme vakantie-ervaring zal beleven.

Foto's van Montaione