Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montecatini Alto

Bovenop een heuvel in de gemeente Montecatini Terme ligt het dorpje Montecatini Alto. In tegenstelling tot de rest van de gemeente staat dit dorp niet bekend om zijn thermale bronnen maar als één van de mooiste dorpjes van Toscane.

Het dorp Montecatini Alto is vernoemd naar het kasteel dat vroeger bovenop de heuvel te vinden was. Alto is een toevoeging die in het begin van de twintigste eeuw eraan toegevoegd werd om het verschilt tussen Montecatini Terme en het oude dorp bovenop de heuvel aan te geven. Al in de middeleeuwen was er bekend dat in de moerassige gebieden in de dalen rondom Montecatini Alto helende bronnen te vinden waren. Toch zijn deze indertijd nog uitgegroeid tot populaire kuuroorden. Het was aan het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw dat de bronnen van Montecatini Terme uitgroeide tot één van de populairste van Europa. De verschillende kuuroorden, negen in totaal worden jaarlijks nog steeds bezocht enkele tienduizenden toeristen.

Om Montecatini Alto moet je beschikken over stevige kuitspieren want het dorp ligt op bijna 300 meter hoogte. Voor de minder getrainde toerist gaat er ieder half uur een kabeltram naar boven. Een ritje met deze antieke tram is een beleving op zich. De bestuurder van de tram vertelde ons dat de tram al meer dan honderd jaar in gebruik is. Eenmaal in het dorp aangekomen wordt je getrakteerd op een schitterend uitzicht op de gemeente Montecatini Terme en de omliggende heuvels. In het dorp zijn meerdere bezienswaardigheden te vinden zoals het zestiende-eeuwse klooster van Santa Maria a Ripa.

Andere hoogtepunten in het dorp zijn de parochiekerk van San Pietro Apostolo en de Torre del Carmine o dell Orologio. Het leukste stukje van het dorp is het Piazza Giuseppe Giusti. Op dit plein zijn in de zomermaanden de terassen van het dorp te vinden waar het tot in de late uurtjes gezellig is. Let wel op want de laatste kabeltram, naar beneden gaat om 24:00. Dit verschilt sterk per seizoen dus controleer het goed voor je vertrekt.

Hier ligt Montecatini Alto

Weersverwachting Montecatini Alto

vandaag
7° / 0°
morgen
9° / 5°
6 dec
9° / 1°
7 dec
7° / 0°
8 dec
3° / 1°
Meer weer van Montecatini Alto op klimaatinfo.nl

Meer informatie