Weersverwachting Monteriggioni

vandaag
10° / 1°
morgen
9° / 3°
21 jan
9° / 1°
22 jan
5° / -2°
23 jan
6° / -3°

Monteriggioni

Waar ligt Monteriggioni?

Externe links

Ondanks de volmaakte muren en zijn onneembare karakter werd Monteriggioni door de eeuwen heen meerdere malen belegerd. Het zou duren tot de zestiende eeuw, toen keizer Karel V met zijn troepen voor de muren, dat Monteriggioni zou vallen. Niet omdat de stadsmuren het niet hielden, maar door verraad. In de achttiende en negentiende eeuw raakte de vesting zijn belang kwijt waarna het in verval raakte. Tijdens de dictatuur van Mussolini werd het dorp en zijn stadsmuren helemaal in ere hersteld.

De Via Francigena, de belangrijkste reden dat Monteriggioni gebouwd werd, is tegenwoordig weer voor een groot deel in ere herstelt en is nu een populaire toeristische attractie. Toeristen uit de hele wereld komen naar Toscane om delen van de Via Francigena te lopen of te fietsen. De in ere herstelde historische pelgrimsroute loopt van het Engelse Canterbury via Reims, Lausanne, Lucca en San Gimignano naar Rome.

De bijzondere vorm en uitstraling van Monteriggioni heeft ervoor gezorgd dat het een inspiratiebron is geweest voor verschillende films, reclames en computerspellen. In het spel Assanssin’s Creed is het hele dorp en zijn stadsmuren nagebouwd en speelt het een belangrijke rol.

Foto's van Monteriggioni