Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Monteriggioni

Monteriggioni is een prachtig bewaard gebleven vestingstad in het centrale deel van de Italiaanse regio Toscane. Het hoger gelegen, nog steeds helemaal ommuurde deel van het stadje is piepklein.

De oude vestingmuren van Monteriggioni zijn nog helemaal intact en vormen bijna een volmaakte cirkel. Dit is uniek en komt nergens anders ter wereld voor. De opdracht om deze versterkte vesting te bouwen te bouwen kwam van een ambtenaar uit Siena in het begin van de dertiende eeuw. Het doel hiervan was om de Via Francigena te bewaken, een van de belangrijkste hoofdwegen in West-Europa. De stadsmuren van Monteriggioni hebben een totale lengte van 570 meter en zijn voorzien van twee stadspoorten en veertien wachttorens. Oorspronkelijk lag er rondom de muren nog een gracht, maar deze is in de loop van de eeuwen verdwenen.

Ondanks de volmaakte muren en zijn onneembare karakter werd Monteriggioni door de eeuwen heen meerdere malen belegerd. Het zou duren tot de zestiende eeuw, toen keizer Karel V met zijn troepen voor de muren, dat Monteriggioni zou vallen. Niet omdat de stadsmuren het niet hielden, maar door verraad. In de achttiende en negentiende eeuw raakte de vesting zijn belang kwijt waarna het in verval raakte. Tijdens de dictatuur van Mussolini werd het dorp en zijn stadsmuren helemaal in ere hersteld.

De Via Francigena, de belangrijkste reden dat Monteriggioni gebouwd werd, is tegenwoordig weer voor een groot deel in ere herstelt en is nu een populaire toeristische attractie. Toeristen uit de hele wereld komen naar Toscane om delen van de Via Francigena te lopen of te fietsen. De in ere herstelde historische pelgrimsroute loopt van het Engelse Canterbury via Reims, Lausanne, Lucca en San Gimignano naar Rome.

De bijzondere vorm en uitstraling van Monteriggioni heeft ervoor gezorgd dat het een inspiratiebron is geweest voor verschillende films, reclames en computerspellen. In het spel Assanssin’s Creed is het hele dorp en zijn stadsmuren nagebouwd en speelt het een belangrijke rol.

Hier ligt Monteriggioni

Weersverwachting Monteriggioni

vandaag
22° / 16°
morgen
23° / 17°
26 jun
24° / 18°
27 jun
26° / 18°
28 jun
27° / 20°
Meer weer van Monteriggioni op klimaatinfo.nl

Meer informatie