Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pitigliano

Pitigliano is een prachtig dorpje in de provincie Grosseto in het zuidwestelijke deel van de regio Toscane. Als je aan komt rijden bij het dorp weet je direct waarom Pitigliano tot de mooiste dorpjes van Italië behoort.

De indrukwekkende stadsmuren van Pitigliano stammen uit de zestiende eeuw. Door ligging van het dorp en de bijzondere vorm van de stadsmuren lijkt Pitigliano nog het meest op een oude burcht. Het aanzicht van het dorp is werkelijk fenomenaal. Het historische centrum van het dorp is in zijn geheel autovrij wat wel wat voor parkeerproblemen zorgt in de directe omgeving van het dorp. In veel gevallen zal je een behoorlijk stuk van het dorp moeten parkeren en een stuk naar boven lopen voordat je via een oude stadspoort het dorp binnenkomt.

Als je door deze poort loopt kom je gelijk uit op een pleintje waar de toeristische informatie en een theater te vinden is. Op het plein worden met regelmaat markten gehouden. Loop je verder langs de arcadebogen van de stadsmuur dan kom je uiteindelijk uit op het belangrijkste plein van Pitigliano; het Piazza Fortezza Orsini. Op dit plein zijn in de zomermaanden de terrassen uitgesteld en enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp te vinden zoals een zeventiende-eeuwse fontein, het Palazzo Orsini en een beeld van een man met ezel. Neem de tijd om het uitzicht over de vallei in je op te nemen.

Het belangrijkste religieuze gebouw van Pitigliano is niet de kathedraal van Pitigliano aan het Piazza San Gregorio VII maar de synagoge in de Joodse ghetto. Deze ghetto is erg klein maar het dorp beschikt echt over een eigen Joodse wijk. Op dagen dat de synagoge niet gebruikt wordt is hij geopend voor het publiek. De synagoge stamt uit het einde van de zestiende eeuw. Veel van het oude interieur is wonderwel goed bewaard gebleven en nog steeds te aanschouwen in de synagoge. Tijdens een laatste renovatie werden oude ruimtes ontdekt die tegenwoordig ook bezocht kunnen worden.

Hier ligt Pitigliano

Weersverwachting Pitigliano

vandaag
21° / 13°
morgen
24° / 11°
15 jun
25° / 12°
16 jun
25° / 15°
17 jun
28° / 15°
Meer weer van Pitigliano op klimaatinfo.nl

Meer informatie