Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Poppi

Het dorpje Poppi ligt in het oostelijke deel van Toscane in de provincie Arezzo. Het dorp bevind zich op meer dan 400 meter hoogte. Je hebt vanaf vanuit het dorp en met name vanaf het kasteel van Poppi een prachtig uitzicht over de Casentino vallei

Doordat Poppi bovenop een heuvel ligt is kan het dorp vrij lastig bereikt worden en is parkeren in het dorp een ramp. De weg naar de parkeerplaats loopt dwars door het dorp waardoor het dorp meer verkeer door zijn straten krijgt dan het eigenlijk aankan. Toch behoort Poppi tot de mooiste dorpen van Italië. Dit heeft te maken met de vele bezienswaardigheden er in het dorp te vinden zijn. Als je het dorp binnenloopt via de stadspoort dan zie je gelijk de kapel Oratorio della Madonna del Morbo staan. Deze prachtige beschilderde kapel is gebouwd in de zeventiende eeuw om de stad te behoeden voor de pest. In de kapel zijn allerlei beschilderingen te vinden die nu in verband gebracht worden met vrijmetselaars.

Vanaf deze kapel kan je via een zuilengalerij naar de Chiesa di San Fedele lopen. De oudste delen van deze kerk stammen uit de tiende eeuw. Vanaf de elfde eeuw behoorde de kerk tot een Benedictijnerklooster. Het zou dat blijven tot het begin van de negentiende eeuw. Door de eeuwen heen is de kerk meerdere malen gerenoveerd en veranderd. In het begin van de twintigste eeuw werd de kerk hersteld in zijn originele Romaanse stijl.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is het Kasteel van Poppi ook wel bekend als het Castello dei Conti Guidi. Dit prachtige kasteel dat volgens sommige bronnen als voorbeeld heeft gediend voor het Palazzo Vecchio in Florence stamt uit de twaalfde eeuw. Het kasteel kan tegen een kleine vergoeding bezocht. Worden hoogtepunten van een bezoek aan het kasteel zijn de klokkentoren en de kapel waar enkele prachtige fresco’s te zien zijn.

Hier ligt Poppi

Weersverwachting Poppi

vandaag
11° / 7°
morgen
12° / 7°
29 feb
11° / 8°
1 mrt
8° / 5°
2 mrt
9° / 5°
Meer weer van Poppi op klimaatinfo.nl

Meer informatie