Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

San Casciano dei Bagni

San Casciano dei Bagni is een bijzonder dorpje in het zuidelijke deel van Toscane in de provincie Siena. San Casciano dei Bagni staat bekend als kuuroord. Uit heel de wereld komen toeristen naar het dorpje toe om zich te goed te doen aan het helende water.

In de regio van San Casciano dei Bagni zijn er meer dan veertig verschillende natuurlijke warmwaterbronnen te vinden. De warmwaterbronnen zijn zwavelrijk en zouden volgens sommige een helende werking hebben. Er zijn in de buurt van San Casciano dei Bagni enkele kuuroorden waar je jezelf een complete verwendag kunt geven. Wil je liever geen geld uitgeven maar toch van het zwavelrijke water genieten kun je een van de oude Romeinse baden bezoeken. De baden hebben een constante temperatuur van 42 graden Celsius.

In het dorpje San Casciano dei Bagni zijn naast de warmwaterbronnen nog enkele bezienswaardigheden te vinden. Zo is aan de Via Luzia de Collegiata dei Santi te vinden. Deze oude stamt uit de elfde eeuw maar na een grote verbouwing in de zestiende eeuw is hier niet veel meer van zichtbaar. Naast de kerk is een andere kerk te vinden in barokke stijl. Als je een stukje doorloopt kom je uit bij het stadhuis van San Casciano dei Bagni. Als je door het stadhuis heenloopt kom je uit op een klein binnenpleintje waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving van het dorp. Als je op het binnenpleintje staat sta je aan de voet van een oude toren. Jammer genoeg kan deze toren niet bezocht worden, het uitzicht vanaf deze toren moet werkelijk fenomenaal zijn.

Je kunt vanaf hier verder door lopen naar boven waar nog een klein kerkje te vinden is of teruglopen naar het centrale plein waar je op een terrasje met een kopje koffie kunt genieten van een waanzinnig uitzicht.

Hier ligt San Casciano dei Bagni

Weersverwachting San Casciano dei Bagni

vandaag
10° / 5°
morgen
7° / 2°
7 dec
8° / 1°
8 dec
7° / 1°
9 dec
7° / 2°
Meer weer van San Casciano dei Bagni op klimaatinfo.nl

Meer informatie