Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saturnia

Saturnia, ook wel Saturnia Thermen genoemd ligt in de provincie Grossetto in het zuidelijke deel  van Toscane. Om precies te zijn vind je dit Italiaanse dorp in de mooie Maremma streek. 

Niet veel mensen weten het maar het bijzondere aan Saturnia is dat er in het glooiende landschap natuurlijke warmwaterbronnen zijn verscholen. De warmwaterbron met de Italiaanse naam “Cascate di Mulino” ligt op ongeveer 6 kilometer afstand van het dorpje Saturnia en op ongeveer 3 kilometer afstand van het Terme di Saturnia Resort. Vanuit Saturnia volg je de weg ‘Strada Provinciale Follonata’ in de richting van Montemerano. Geniet van het uitzicht onderweg en hou de linkerkant in de gaten want daar zal je op een bepaald moment in de vallei de watervallen en de thermale baden zien liggen.

De Etrusken en de Romeinen ontdekte jaren geleden al de kracht van het thermale water dat hier naar boven borrelt. Er hangt een aardige zwavellucht die je voor lief moet nemen tijdens je ervaring van het badderen in deze natuurlijke thermale baden die een temperatuur hebben van 37,5 graden. De temperatuur in combinatie met de omgeving maken het dat een gratis bezoek aan de bronnen een ontspannende werking heeft op je lichaam.

Veel mensen reizen naar bestemmingen als IJsland of Canada voor het baden in warme bronnen maar zelfs in Toscane vind je in totaal 6 warmwaterbronnen, te weten: Bagni di San Filippo – Bagni al Petriolo – Bagno Vignoni – Terme di Venturina – Terme di Sassetta en Bagnone in Sasso Pisano.

Hou er rekening mee dat er verder geen sanitaire voorzieningen zijn nabij de bronnen. Er is een piepklein café waar je iets te drinken of een snack kan kopen en tegen betaling gebruik kan maken van het toilet. Neem je badkleding en een handdoek mee en als je het hebt, ook waterschoentjes. Want op de grond van de natuurlijke baden liggen kiezelsteentjes. Geniet ervan!

Hier ligt Saturnia

Weersverwachting Saturnia

vandaag
26° / 16°
morgen
26° / 14°
29 mei
26° / 14°
30 mei
25° / 15°
31 mei
25° / 14°
Meer weer van Saturnia op klimaatinfo.nl

Meer informatie