Weersverwachting Saturnia

vandaag
16° / 9°
morgen
16° / 7°
29 okt
18° / 8°
30 okt
18° / 9°
31 okt
18° / 9°

Saturnia

Waar ligt Saturnia?

Externe links

De Etrusken en de Romeinen ontdekte jaren geleden al de kracht van het thermale water dat hier naar boven borrelt. Er hangt een aardige zwavellucht die je voor lief moet nemen tijdens je ervaring van het badderen in deze natuurlijke thermale baden die een temperatuur hebben van 37,5 graden. De temperatuur in combinatie met de omgeving maken het dat een gratis bezoek aan de bronnen een ontspannende werking heeft op je lichaam.

Veel mensen reizen naar bestemmingen als IJsland of Canada voor het baden in warme bronnen maar zelfs in Toscane vind je in totaal 6 warmwaterbronnen, te weten: Bagni di San Filippo – Bagni al Petriolo – Bagno Vignoni – Terme di Venturina – Terme di Sassetta en Bagnone in Sasso Pisano.

Hou er rekening mee dat er verder geen sanitaire voorzieningen zijn nabij de bronnen. Er is een piepklein café waar je iets te drinken of een snack kan kopen en tegen betaling gebruik kan maken van het toilet. Neem je badkleding en een handdoek mee en als je het hebt, ook waterschoentjes. Want op de grond van de natuurlijke baden liggen kiezelsteentjes. Geniet ervan!

Foto's van Saturnia