Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Scarperia

Scarperia is een klein dorp in Toscane in de provincie Firenze. Het oude deel van het dorp is gedeeltelijk nog ommuurd jammer genoeg is het meeste hiervan verloren gegaan met de jaren. Scarperia staat bekend om zijn messenproductie.

Meerdere winkels in het dorp verkopen de wereldberoemde messen die in Scarperia geproduceerd. Deze handgemaakt messen worden al vele eeuwen in het dorp gemaakt. In sommige van de winkels kun je de vaklieden aan het werk zien tijdens hun ambacht. Wil je meer van Scarperia en zijn messen weten dan kun je een bezoekje brengen aan Museo dei Ferri Tergliente in het Palazzo dei Vicari. Het Palazzo dei Vicari. Is het voormalige stadspaleis van Scarperia. Dit paleis is gebouwd in de veertiende eeuw en in de eeuwen daarna meerdere malen uitgebreid. Het meest opvallende detail van dit voormalige paleis zijn de vele wapenschilden die op de gevel te vinden zijn. Deze wapen zijn van de voormalige heersers van de stad.

 

Tegenover het Palazzo dei Vicari staat de Chiesa San Jacopo e Filippo. Het oudste deel van deze kerk stamt uit de veertiende eeuw, veel details hiervan zijn er echter niet meer te vinden De kerk heeft lang toebehoort tot het naastgelegen klooster. De voormalige kloostergang kan nog steeds bezocht worden.

Een ander opvallend bouwwerk in Scarperia is de Il Torrione. Deze middeleeuwse toren is omgebouwd tot woonhuis en daarom jammer genoeg niet te bezoeken. Als je in Scarperia bent dan doe je er goed aan om een rondje rond het Palazzo dei Vicari te lopen. Je hebt hier namelijk een prachtig uitzicht over de lager gelegen delen van de gemeente San Piero a Sieve.

Hier ligt Scarperia

Weersverwachting Scarperia

vandaag
5° / 0°
morgen
6° / 3°
6 dec
9° / 1°
7 dec
7° / 0°
8 dec
5° / 2°
Meer weer van Scarperia op klimaatinfo.nl

Meer informatie