Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sovana

Sovana is een klein maar prachtig dorpje in het zuidwestelijke deel van de regio Toscane in de provincie Grossete. Het dorp staat bekend om de vele archeologische vondsten die er in de omgeving gedaan zijn.

Sovana is een oude plaats die ten tijde van de Etrusten al bewoond werd. In de derde eeuw voor Christus waren het de Romeinen die de stad zijn naam gaven. Dat Sovana ooit een stad is geweest is tegenwoordig moeilijk te geloven want het dorp bestaat tegenwoordig uit niet meer dan een centraal plein en enkele straten. Aan dit plein en in deze straten zijn tegenwoordig nog wel steeds de verschillende bouwwerken te vinden die je in een stad zou verwachten. Twee grote kerken, de resten van een kasteel, een klokkentoren en verschillende Palazzo’s, dit zijn allemaal bouwwerken die je eigenlijk zou verwachten in een stad maar niet in een klein dorpje als Sovana. Het was zelfs zo dat het dorp vroeger een bisschopszetel had.

Het meest indrukwekkende bouwwerk van Sovana is de Duomo di Sovana ook bekend als de Santi Pietro e Paolo kathedraal. De oudste delen van deze prachtige kathedraal stammen uit de achtste eeuw na Christus. Er zijn door de eeuwen heen veel veranderingen aan dit bijzondere bouwwerk aangebracht maar toch zijn er nog steeds onderdelen van de eerste bouw te zien in de kathedraal. Als je door de kathedraal heen loopt let dan ook eens op de zuilen deze hebben allemaal een andere afbeelding op de kapiteel staan.

Van het kasteel van Sovana of La Rocca Aldobrandesca is tegenwoordig niet heel veel meer over dan een hoop stenen. Dit kasteel is gebouwd in de elfde eeuw maar slechts enkele eeuwen later begon het verval al in te treden en hier is jammer genoeg nooit wat aan gedaan. Als je in Sovana bent dan valt het op hoeveel winkeltjes er te vinden zijn waar je handnijverheid producten kunt kopen. Van handgemaakte sieraden tot houten meubels je komt het er allemaal tegen.

Hier ligt Sovana

Weersverwachting Sovana

vandaag
15° / 6°
morgen
15° / 4°
19 apr
15° / 7°
20 apr
13° / 5°
21 apr
12° / 7°
Meer weer van Sovana op klimaatinfo.nl

Meer informatie