Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Suvereto

Suvereto is een klein dorpje in het centraal westelijke deel van Toscane in de provincie Toscane. Suvereto behoort tot de mooiste dorpjes van Italië en staat op de “I Borghi Piú belli d’Italia”, een lijst met de mooiste dorpjes van Italië.

Het historische centrum van het dorp bevind zich op het hoogste punt van een heuvel. Het centrum van Suvereto is autovrij en de parkeerplaatsen in de regio minimaal, zeker op dagen dat er een markt te vinden is voor de ingang van het dorp. Voordat je het dorp binnenloopt via de oude stadspoort kom je eerst de Chiesa di San Michele Arcangelo uit de achttiende eeuw tegen. Als je de kerk bezoekt let dan op de prachtige mozaïeken bij de doopvont en tegen de muren. Een andere bezienswaardigheid is de fresco die verscholen lijkt te gaan achter een muur. Eenmaal door de stadspoort kom je gelijk de volgde kerk tegen de chiesa della Madonna di sopra la Porta uit de vijftiende eeuw.

Deze kerk kreeg een grote opknapbeurt in de achttiende eeuw nadat een schilderij van de Madonna het dorp gered had van de verdrinkingsdood. Dit mirakel van de Madonna is één van de belangrijkste legendes die er over Suvereto worden verteld. Een andere bezienswaardigheid in het dorp is het Palazzo Comunale. Dit voormalige paleis uit de dertiende eeuw is in het bezit van een schitterende gevel en een klokkentoren.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Suvereto is het kasteel La Rocca Aldobrandeschi. Dit kasteel is te vinden op het hoogste punt van het dorp. Het is te bereiken via een smal voetpad en een trap. Eenmaal boven kom je erachter dat het voormalige kasteel prachtig is gerestaureerd. In het oude kasteel zijn in de negentiende eeuw meerdere muren aangebracht waardoor het een beter leefbaar kasteel zou worden. De buitenzijde en binnenplaats van het kasteel kan gratis bezocht worden die binnenzijde helaas niet.

Hier ligt Suvereto

Weersverwachting Suvereto

vandaag
33° / 18°
morgen
33° / 20°
23 jul
34° / 21°
24 jul
33° / 19°
25 jul
32° / 23°
Meer weer van Suvereto op klimaatinfo.nl

Meer informatie