Weersverwachting Volterra

vandaag
10° / 6°
morgen
10° / 4°
4 dec
11° / 0°
5 dec
11° / 4°
6 dec
7° / 2°

Volterra

Waar ligt Volterra?

Externe links

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Volterra is het fort van de Medici. Dit fort is helaas niet toegankelijk voor het publiek aangezien het tot op de dag van vandaag in gebruik is als staatsgevangenis. Grote borden waarschuwen toeristen ervoor dat er geen foto’s van het fort gemaakt mogen worden.

Het belangrijkste religieuze bouwwerk van Volterra is de Duomo di Volterra. De huidige kathedraal is gebouwd in de twaalfde eeuw en werd uitgebreid in de dertiende eeuw. Het is vrijwel zeker dat de kathedraal gebouwd is op de resten van een nog veel oudere kathedraal uit de negende eeuw die op zijn beurt weer was gebouwd op de resten van een oude kerk uit de zesde eeuw. De huidige kathedraal lijkt aan de buitenzijde wat sober maar de binnenzijde met zijn verlaagt en rijkelijk versierd plafond is dat zeker niet. Jammer genoeg is de kathedraal maar beperkt geopend voor het publiek. Voor de kathedraal is het baptisterium van Volterra te vinden.

Het voormalige stadhuis van Volterra Palazzo dei Priori doet tegenwoordig dienst als museum en toeristische attractie. Je kunt namelijk de klokkentoren beklimmen. Dit is een steile klim via smalle ijzeren en stenen trappen die veel te smal is voor stijgend en dalend verkeer. Eenmaal boven wordt je getrakteerd op een schitterend uitzicht over Volterra en de valleien om de stad. Met name het zicht op de Duomo di Volterra is erg mooi. Wil je meer van de geschiedenis van Volterra en de Etrusken weten breng dan een bezoek aan het Museo Guarnacci.

Foto's van Volterra