Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Volterra

Volterra is een prachtig klein stadje of een groot dorp in het westelijke deel van de regio Toscane in de provincie Pisa. Het is een oud stadje dat gesticht werd door de Etrusken in de achtste eeuw voor Christus. Van de aanwezigheid van de Etrusken in Volterra zijn bijzonder veel bodemvondsten gedaan.

De stad werd door de Etrusken Velathri genoemd. De stad was één van de belangrijkste economische pijlers van deze vroege beschaving. Dit had hoofdzakelijk te maken met de grote hoeveelheid zilver en ijzer die hier in de grond te vinden was. Daarnaast waren de valleien rondom het stadje ideaal voor veeteelt en landbouw. Na de Etrusken kwamen de eerste eeuw voor Christus de Romeinen die de naam van de stad veranderden in Volterra. Deze lieten onder andere het theater van Volterra bouwen dat nog steeds één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Volterra is. Het theater is de na opgravingen in de vorige eeuw gedeeltelijk gerestaureerd en opnieuw opgebouwd.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Volterra is het fort van de Medici. Dit fort is helaas niet toegankelijk voor het publiek aangezien het tot op de dag van vandaag in gebruik is als staatsgevangenis. Grote borden waarschuwen toeristen ervoor dat er geen foto’s van het fort gemaakt mogen worden.

Het belangrijkste religieuze bouwwerk van Volterra is de Duomo di Volterra. De huidige kathedraal is gebouwd in de twaalfde eeuw en werd uitgebreid in de dertiende eeuw. Het is vrijwel zeker dat de kathedraal gebouwd is op de resten van een nog veel oudere kathedraal uit de negende eeuw die op zijn beurt weer was gebouwd op de resten van een oude kerk uit de zesde eeuw. De huidige kathedraal lijkt aan de buitenzijde wat sober maar de binnenzijde met zijn verlaagt en rijkelijk versierd plafond is dat zeker niet. Jammer genoeg is de kathedraal maar beperkt geopend voor het publiek. Voor de kathedraal is het baptisterium van Volterra te vinden.

Het voormalige stadhuis van Volterra Palazzo dei Priori doet tegenwoordig dienst als museum en toeristische attractie. Je kunt namelijk de klokkentoren beklimmen. Dit is een steile klim via smalle ijzeren en stenen trappen die veel te smal is voor stijgend en dalend verkeer. Eenmaal boven wordt je getrakteerd op een schitterend uitzicht over Volterra en de valleien om de stad. Met name het zicht op de Duomo di Volterra is erg mooi. Wil je meer van de geschiedenis van Volterra en de Etrusken weten breng dan een bezoek aan het Museo Guarnacci.

Hier ligt Volterra

Weersverwachting Volterra

vandaag
7° / 4°
morgen
8° / 4°
7 dec
8° / 2°
8 dec
7° / 3°
9 dec
8° / 4°
Meer weer van Volterra op klimaatinfo.nl

Meer informatie