Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Olhos de Áqua

Olhos de Áqua is een prachtig dorpje ten oosten van Albufeira. Het dorp dank zijn opmerkelijke naam aan de zoetwaterbronnen die bij eb op het strand van het dorp te vinden zijn.

Deze bronnen zijn ook gelijk de belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp. De letterlijke vertaling van Olhos de Áqua is ‘ogen van water’. Wie de bronnen met eigen ogen aanschouwd heeft kan gelijk beamen dat ze op ogen lijken. Als je Olhos de Áqua wil bezoeken dan kun je dat het beste doen als het eb is zodat je dit bijzondere natuurverschijnsel met eigen ogen kunt zien. Natuurlijk is er in het dorpje nog veel meer te zien dan alleen de bronnen.

Vakantie in Olhos de Áqua

De ligging van Olhos de Áqua net buiten Albufeira en aan de kust van de Algarve maakt het dorp tot een geliefde vakantiebestemming. In het dorp zijn geen grote resort te vinden, maar wel wat appartementencomplexen en leuke hotels. Enige uitzondering hierop is het all inclusive resort 3HB Clube Humbria, dat via Tui te boeken is. Liever wat kleinschaliger, dan zijn het Velamar Boutique Hotel en het Urban Hotel Santa Eulalia goede opties. Het 5-sterren resort Pine Cliffs Ocean Suites, a Luxury Collection Resort & Spa staat bekend als een van de beste en luxueuste van de Algarve.

Zo is het dorp tevens bekend om zijn typische blauwe strandhuisjes. Deze huisjes worden tot op de dag van vandaag gebruikt door de vissers van het dorp die het gebruiken om hun netten en andere attributen op te slaan. In de zomermaanden, als de vissers niet op zee zijn, zijn te vaak te vinden voor deze huisjes onder een parasol terwijl ze hun netten aan het repareren zijn. Voor de huisjes liggen de netten vaak hoog opgestapeld. Op het schuine gedeelte hiervoor zijn de kleine vissersbootjes te zien.

In het dorpje zelf is naast enkel bars en restaurants niet heel veel te zien of te beleven. De restaurants in het dorp staan wel bekend om hun sardientjes. Deze gaan van de vissersboot rechtstreeks naar het restaurant waar ze gelijk op de grill gelegd worden. Een beetje olijfolie, knoflook, peterselie en zout erop en smullen maar.

Hier ligt Olhos de Áqua

Weersverwachting Olhos de Áqua

vandaag
28° / 19°
morgen
25° / 18°
26 jun
22° / 16°
27 jun
24° / 16°
28 jun
25° / 17°
Meer weer van Olhos de Áqua op klimaatinfo.nl

Meer informatie