Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pedoulas

Het dorpje Pedoulas is te vinden in het centrale deel van het Troodosgebergte op een hoogte van ongeveer 1.100 meter. Het dorp ligt in de Marathassavallei in de omgeving van de Setrakhosrivier.

Het dorpje dank zijn bekendheid voornamelijk aan het feit dat de kerk van de Aartsengel Michaël. Deze kerk is terug te vinden op de werelderfgoedlijst van de Unesco samen met negen andere beschilderde kerken. Deze is gebouwd aan het einde van de vijftiende eeuw. In de kerk zijn prachtige muurschilderingen te vinden van de heilige Constantijn, zijn moeder de heilige Helena en de heilige Kyriaki. De muurschilderingen in de kerk van de Aartsengel Michaël in Pedoulas behoren tot de mooiste en meest realistische van alle kerken in het Troodosgebergte. Andere onderwerpen zijn het Offer van Abraham, de Judaskus en de Doop in de Jordaan.

Tegenover de Agios Archangelos Michael is het byzantijns museum van Pedoulas te vinden. In dit kleine museum zijn meerdere oude iconen, kunstenwerken en andere gebruiksvoorwerpen te vinden. Deze stammen allemaal uit de tijd van de Byzantijnse overheersing van Cyprus. Zeker de moeite om even binnen te lopen als je de kerk bezocht hebt.

De Agios Archangelos Michael is slechts één van de twaalf kerken die in de nabijheid van Pedoulas te vinden is. De meest in het oog springende is de kerk van het Heilige Kruis, bij deze kerk staat een immens kruis van ongeveer vijfentwintig meter hoog. Deze kerk kun je vrij gemakkelijk bereiken vanuit het centrum van het dorpje. In de schaduw van deze kerk is het folkloristisch museum van Pedoulas te vinden. Naast dit museum ligt het Capuralli Hotel Café & Restaurant. Op zondagen wordt er bij dit restaurant de barbecue aangestoken en kun je er heerlijk gegrilde lam eten. Toeristen en locals uit de hele regio komen naar het restaurant toe om er van deze specialiteit te genieten.

Hier ligt Pedoulas

Weersverwachting Pedoulas

vandaag
32° / 23°
morgen
33° / 24°
23 jul
33° / 24°
24 jul
31° / 24°
25 jul
30° / 21°
Meer weer van Pedoulas op klimaatinfo.nl

Meer informatie