Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ribe

Ribe is een van de oudste en mooist bewaarde dorpjes van Denemarken. Deze prachtige plaats staat bekend om zijn prachtige oude huizen, mooie kathedraal en prachtig natuurschoon in de omgeving. Ribe trekt jaarlijks vele bezoekers.

Ribe is gelegen in de Deense regio Zuidwest Jutland aan het water van de Noordzee. De oudste resten van bebouwing van Ribe kunnen we terug dateren naar de 6e eeuw na christus. Vanaf de 8e eeuw werd het mooie marktplein gebouwd en werd Ribe een steeds belangrijke re plaats in de regio. De eerste christelijke kerk werd er gebouwd in 854. Dit houten bouwwerk werd echter in de elfde eeuw vervangen door de huidige kathedraal van Ribe. Ribe groeide uit tot Denemarkens belangrijkste haven. Vanaf hier werd er gehandeld met de meer zuidelijk gelegen Europese staten en vertrokken er vele Viking plundertochten.

De Vikingen zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Ribe. De haven was een belangrijke plaats voor de handel en plundertochten van de Vikingen. Deze historie wordt nog steeds in ere gehouden. In het Vikingenmuseum van Ribe kom je meer te weten over de geschiedenis van deze woeste en gevreesde krijgers. In het museum liggen diverse archeologische vondsten en wordt het leven van de oude Vikingen verbeeld. Eens per jaar wordt er ook een grote Vikingen markt gehouden. Uit alle delen van Denemarken komen “Vikingen” in traditionele outfit naar Ribe toe om hun ambachten te laten zien, te eten, drinken, vechten , feesten en dansen. Ribe is dan weer even helemaal terug in de geschiedenis.

Opvallendste bouwwerk in Ribe is wel de kathedraal van Ribe. Het gebouw werd in de elfde eeuw weggezet op de plaats van een houten kapel. De kerk werd weggezet met toestemming van koning Horik , die zelf overigens geen christen was. De kerk is een van de oudste romaanse bouwwerken in Denemarken. De Ronde romaanse ramen kenmerken de bouwstijl. Prachtig zijn ook de vroeg middeleeuwse schilderingen in de kerk zelf. De kathedraal heeft in de loop der geschiedenis heel wat te verduren gehad. De toren is een keer in gestort en ook de grote brand die in Ribe woede in 1176 bracht grote schade aan de nieuwe kathedraal. Toch is het een van de mooiste bouwwerken van Denemarken en zeer de moeite waard om te bezoeken.

Hier ligt Ribe

Weersverwachting Ribe

vandaag
22° / 10°
morgen
25° / 13°
21 jul
26° / 17°
22 jul
18° / 13°
23 jul
19° / 13°
Meer weer van Ribe op klimaatinfo.nl

Meer informatie