Weersverwachting Grignan

vandaag
10° / 2°
morgen
6° / 2°
21 jan
4° / 0°
22 jan
5° / 0°
23 jan
6° / 1°

Grignan

Waar ligt Grignan?

Externe links

Grignan is op een heuvel gebouwd die een fraai uitzicht biedt op de regio waar je onder andere velden met lavendel kunt zien en ruiken. Bovenop de heuvel staat het eerder genoemde kasteel dat begin elfde eeuw als militaire burcht is gebouwd. In de vijftiende eeuw werd de fortificatie omgebouwd tot een kasteel waarbij luxe en rijkdom de boventoon gingen voeren. Tot ver in de zeventiende eeuw wordt het kasteel mooier en mooier gemaakt. Tijdens de Franse Revolutie ontkomt ook het kasteel van Grignan niet aan de plunderingen die een eind maken aan de rijkdom van redelijk wat welgestelde families in Frankrijk. Het kasteel wordt leeggeroofd en de inboedel wordt verkocht. In de loop van de negentiende en de twintigste eeuw is het kasteel in verschillende fases weer helemaal opgetuigd in de staat zoals het er in haar glorieperiode uitgezien moet hebben.

Als je het kasteel wilt bezoeken moet je een stuk omhoog lopen. Dichtbij parkeren is niet mogelijk. Bezoekers van Grignan moeten de auto op parkeerplaatsen aan de rand van het dorp parkeren. Het kasteel is alleen tegen betaling te bewonderen. Voor een gereduceerde prijs kun je ook alleen de tuinen bezoeken. Honden worden niet toegelaten.

Het kasteel is wat ons betreft niet het enige hoogtepunt van Grignan. De straatjes en pleinen van het dorp zelf zijn ook een absolute reden om Grignan te bezoeken. Er zijn veel fotogenieke plekjes te vinden binnen het dorp en wie van uitzichten houdt die kan vanaf het plateau voor het kasteel genieten van een weids uitzicht over de omgeving.

Foto's van Grignan