Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Saint-Gengoux-le-National

Saint-Gengoux-le-National is een van de karakteristieke dorpjes van de Bourgogne. Saint-Gengoux-le-National is te vinden in het departement Saône-et-Loire boven op een heuvel, die uitkijkt over de rivier de Grosne.

Saint-Gengoux-le-National is vernoemd naar de heilige en martelaar Gangulfus, die in de achtste eeuw – de tijd van Pepijn de Korte – ridder was aan het hof. In het begin van de tiende eeuw, niet lang nadat de Abdij van Cluny is opgericht werd Saint-Gengoux-le-National een belangrijk verkeerskruispunt tussen Cluny en, Chalon en Autun. In de elfde eeuw kwam het dorp in bezit van de Abdij van Cluny, die een eeuw later de Église Saint-Gengoux bouwden. Deze werd in de zestiende eeuw door de hugenoten weer afgebroken, om in de huidige vorm herbouwd te worden. Door de eeuwen heen zijn er behoorlijk wat veranderingen aangebracht. Opvallendst detail van de kerk is de dubbele toren. Een Romaanse toren en een achthoekige klokkentoren, die met elkaar verbonden zijn met een houten brug.

Het historische deel van Saint-Gengoux-le-National is opvallend goed bewaard gebleven. Naast de dertiende-eeuwse kerk, kom je er een priorij uit de zestiende eeuw tegen, vijftiende-eeuwse vakwerkhuizen en de resten van de middeleeuwse omwalling van het stadje. Wil je alle bezienswaardigheden van Saint-Gengoux-le-National zien, dan kun je bij de plaatselijke VVV, die gevestigd is aan de avenue de la Promenade. Op deze promenade zijn verschillende restaurants en bars te vinden.

Saint-Gengoux-le-National ligt aan verschillende routes, de bekendste is de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. In het dorpje, zal je met regelmaat een vermoeide wandelaar tegenkomen die achter op zijn rugzak een schelp draagt, het tegen van de pelgrims naar Santagio. Het dorp ligt ook aan de “Route des Vins du Mâconnais-Beaujolais” een van de bekendste wijnroutes in dit deel van Frankrijk en aan de Voie Verte, een van de oudste en populairste fietsroutes in Frankrijk.

Saint-Gengoux-le-National is, ondanks dat er maar iets meer dan duizend mensen wonen, een van de grotere plaatsen in de omgeving. In het stadje zijn supermarkten, pompstations en andere winkels te vinden, waardoor Saint-Gengoux-le-National een belangrijke regionale functie heeft.

Hier ligt Saint-Gengoux-le-National

Weersverwachting Saint-Gengoux-le-National

vandaag
20° / 7°
morgen
21° / 13°
15 jun
19° / 12°
16 jun
22° / 11°
17 jun
25° / 12°
Meer weer van Saint-Gengoux-le-National op klimaatinfo.nl

Meer informatie